gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

De ce vopsim ouă de Paște? 8 compoziții uimitoare de ouă care îți vor da răspunsul

2018. 03. 25.

De ce vopsim ouă de Paște? 8 compoziții uimitoare de ouă care îți vor da răspunsul

Vopsirea ouelor de Paște are tradiții serioase în această țară, în special în mediul rural. Pe de altă parte, este mai puțin cunoscut faptul că este un obicei popular în aproape tot bazinul carpatic, și chiar dincolo, în țările de la est de noi.

 

Istoria vopsirii ouălor

Tradiția vopsirii ouălor poate fi urmărită în trecutul îndepărtat. Deși în Africa de Sud au fost găsite ouă de struț vechi de 60.000 de ani (!) decorate cu modele sculptate, este mai interesant din punctul de vedere al culturii europene că perșii au decorat și ouă, acest lucru a avut loc în principal în jurul echinocțiului de primăvară - acesta a fost perioada Anului Nou persan (norouz), în acest moment membrii familiei împodobeau ouă împreună. Probabil că de aici ar putea să provină și tradiția creștină asociată cu Paștele, care a supraviețuit în principal în partea de est a Europei. Creștinismul a preluat probabil Paștele, postul de dinaintea lui și pictura de ouă împreună de la perși, iar oul, ca simbol străvechi al vieții, era legat de celebrarea învierii. Culoarea ouălor de Paște este de obicei roșie, deoarece simbolizează sângele lui Hristos.
 
Pe măsură ce secolele și mileniile au trecut, ouăle au fost decorate în moduri din ce în ce mai spectaculoase și mai creative - gândiți-vă doar la ouăle Fabergé făcute pentru familia țaristă rusă, împânzite cu pietre prețioase, deși nu sunt făcute din ouă adevărate, ci principiul este aproximativ același.
Astăzi, un pictor de ouă dedicat pictează ouă pline de culori fantastice, modele și tot felul de referințe ale culturii pop.
 
În consecință, selecția noastră de mai jos va include lucrări extravagante, colorate, figurative și reținute cu gust, deoarece am selectat unele dintre cele mai spectaculoase ouă pictate!
 
1. Un bun exemplu al tradiției est-europene de pictare a ouălor este opera Dinarei Mirtalipova, o artistă originară din Uzbekistan, dar care acum locuiește în Ohio:
 
 
Acest model de marmură albastru indigo poate fi realizat cu lac de unghii, aspectul este uluitor:
 
 
3. Modelele florale sunt întotdeauna populare când vine vorba de pictura de ouă, dar florile de mai jos, pictate pe un fundal negru cu rafinament botanic, sunt aproape reale:
 
 
4. Un buchet frumos de oua decorat cu motive populare din Romania:
 
 
5. Ouăle caligrafice devin și ele din ce în ce mai populare, este dificil să creezi un decor mai frumos cu tehnică minimalistă (care desigur necesită abilități foarte serioase):
 
 
6. Următorul model de ouă este triumful ornamentelor și formelor geometrice:
 
 
7. De asemenea, puteți face minuni cu culori pastelate dacă sunt în mâinile potrivite:
 
8. Pictura realistă a ouălor duce la rezultate frumoase:
 
 
9. Dacă deja pictăm pe o bază sferică, de ce să nu dăm o față ouălor? Cu aceste ouă emoji drăguțe și amuzante, puteți reflecta și asupra stării de spirit a oaspeților:
 
 
10. Dar rezultatul este poate și mai spectaculos dacă sunt plasați pe ou personaje populare de film și eroi de benzi desenate.
 
 
+1. Chiar daca nu sunt din categoria de pictură, nu puteam uita de aceste ouă cu motive populare.
 
 
Cu toate acestea, dacă doriți să folosiți unele dintre ouă într-un mod mai tradițional, pe lângă scopuri decorative - de exemplu, ați dori să faceți un preparat rece cu ouă fierte, salată de ouă sau cremă de ouă - vă putem oferi unelte grozave si pentru asta! De exemplu, un feliator de ouă sau acest decojitor de ouă. Un lucru este sigur, cu acest produs, ouăle cu siguranță nu vor fi un ingredient plictisitor în meniul de Paște.

Articole similare pe această temă:

Gustări festive: Rețetă de tort cu ciocolată de Paște

2024. 03. 21.

Citește mai departe


Idei de Paște pentru cei mici si cei mari

2024. 03. 13.

Citește mai departe


Oua si sunca: idei de Paste

2023. 03. 22.

Citește mai departe


Să recâștigăm cinstea cârnațului de Paște!

2018. 03. 27.

Citește mai departe


15 de specialitati de Paște de care nu ai auzit

2018. 03. 26.

Citește mai departe



Produse aferente