gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Să recâștigăm cinstea cârnațului de Paște!

2018. 03. 27.

Să recâștigăm cinstea cârnațului de Paște!

Din păcate, pe măsură ce se apropie Paștele, inevitabil devine evident cât de mult cârnatul este o delicatesă de Paște nemeritat subestimată în comparație cu eterna șuncă.
Este suficient să începeți o căutare pe Internet pentru a afla: în timp ce Google dă 215.000 de rezultate, adică un sfert de milion, pentru cuvântul conexiuni Paște + șuncă, se primesc doar 156.000 de rezultate pentru expresiile Paște + cârnați. Ce este asta dacă nu discriminare și unilateralitate perfectă? :)
 
Chiar și unul dintre cei mai remarcabili scriitori maghiari - care a fost probabil cel mai mare scriitor gastro-gastronomic al Ungariei - Gyula Krúdy era părtinitor în privința șuncii. Într-una dintre scrierile sale, de exemplu, o laudă astfel:
 
"Șunca necesită o anumită clasicitate și trecerea timpului pentru a deveni cu adevărat plăcută. Este adevărat că atunci când este plăcută, bate alte alimente și plăcerile stomacului în așa fel încât să rămână fără concurenți." - Gyula Krúdy: Secretele sucului de Paște, 1933
 
Citatul de mai sus poate fi o mare satisfacție pentru fanii cârnaților, dar se simte că echilibrul de putere nu a fost încă restabilit.
Din fericire, însă, există locuri în care anul acesta s-a putut arăta că cârnatul de Paște poate fi mai mult decât doar niste mezeluri.
Unul dintre cititorii blogului nostru a găsit acest adevărat răsfăț de marketing în Republica Cehă, iar această descoperire a fost inclusă și în presa de internet din Ungaria. Ar putea această companie cehă să facă nu numai gardul, ci și iepurașul de Paște din cârnați?
 
Húsvéti sonkanyuszi
Așa arată iepurele de cârnați, care a fost fotografiat într-un magazin universal din Cehia (Sursa imagine: 444.hu)
 
Trebuie să fi fost formulat de mulți oameni, dar cumva nimeni nu a îndrăznit să pună întrebarea: de ce poți să faci un iepuraș de Paște doar din ciocolată?
Cehii au scăpat de acest tabu, și cu tot dreptul!
 
Cu toate acestea, dacă ați ratat să aveți cârnați de iepuraș de casă pe masă de Paște anul acesta, nu disperați, va fi și Paștele anul viitor. Până atunci vor fi încă o mulțime de ocazii, adunări și concursuri de umplut cârnați în care poți beneficia de o mașină de umplut profesională/semiprofesională.
De aceea vă recomandăm din toată inima mașinile și accesoriile găsite în magazinul online Gammo..
 
Pentru Paștele din acest an, vă dorim poftă bună și sărbători plăcute!

Articole similare pe această temă:

Gustări festive: Rețetă de tort cu ciocolată de Paște

2024. 03. 21.

Citește mai departe


Idei de Paște pentru cei mici si cei mari

2024. 03. 13.

Citește mai departe


Cârnați de casă de Crăciun cu robotul Ankarsrum

2023. 12. 02.

Citește mai departe


Oua si sunca: idei de Paste

2023. 03. 22.

Citește mai departe


Kolbászrekordok, amikről még biztosan nem hallottál

2019. 02. 26.

Citește mai departe



Produse aferente