gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Oua si sunca: idei de Paste

2023. 03. 22.

Oua si sunca: idei de Paste

Sunca de Paste

Sunca de Paste este cea mai cunoscuta mancare de Paste. Traditia suncii este legata de sarbatoarea crestina. Se consuma de Paste in multe tari din Europa. Sunca a fost conservata in multe feluri diferite, pe alocuri carnea este maturata in aerul sarat a marii, in alte locuri, ca si la noi este afumat si fiert. Sunca este consumata in mod traditional cu mustar sau hrean. Dar acum va aratam cateva abordari mai creative:

Supa crema de dovleac cu sunca si morcovi: Fierbeti un dovleac si daca esti suficient de curajos, poti spori gustul dulce oferit de legume cu o portie de morcovi. Mixati toate acestea intr-o supa cremoasa, adaugati smantana, apoi aduceti la fierbere. Nu omite nucsoara si parmezanul din supa. Apropo, daca pregatiti des astfel de feluri de mancare, aveti nevoie de un blender termic.

Pogacele cu sunca si cartofi: Preparati un aluat traditional cu unt, faina si oua, apoi condimentati-l putin: Pur si simplu adaugati sunca tocata si branza rasa. 

Placinta cu sunca si cartofi dulci (quiche): Umpleti aluatul de placinta preparata intr-o forma de placinta cu umplatura de cartofi dulci, sunca si condimente. Puteti adauga la umplutura putina smantana, dar aveti o multime de moduri de experimentare. 

Gratin de sunca si broccoli: Il poti folosi si ca garnitura daca esti suficient de curajos. Dar poate fi si o masa usoara in acelasi timp. Gatiti broccoliul, apoi amestecati-l cu sunca si branza rasa. Se toarnă smantana peste el, apoi se coace la cuptor. 

Ciuperci umplute cu sunca si branza: Scoateti tulpina ciupercii, apoi amestecati sunca taiata cubulete, branza rasa si patrunjelul. Umpleti aceasta masa in ciuperci, apoi coaceti-le in cuptor. Puteti adauga la umplutura smantana sau crema de branza, si sunca tocata. Daca sunca este fiarta moale, s-ar putea sa doriti sa folositi aceasta masina de tocat, sau va puteti uita si la gama noastra de masini de tocat carne.

Supa crema de sunca si broccoli:  Cu gratinatul, poate ti-ai dat seama deja (daca ai încercat-o) cat de bine merg impreuna sunca si broccoli. Incearca si sub forma de supa crema. 

Oul

Oul de Paste este, de asemenea, un element important in cultura multor tari, ca simbol al fertilitatii, este legat simultan de anticiparea primaverii si a sacritatii. In aceasta sarbatoare, oamenii din aproape toate tarile vopsesc oua si le fac cadou. Sa vedem ce mai poti face cu acest preparat de Paste pe langa ouale vopsite tari. 

Oua umplute de Paste: Fierbeti cateva oua tari, apoi taiati-le in jumatate si indepartati galbenusurile. Amesteca maioneza, mustarul si ceapa verde tocata cu galbenusul, apoi umplem ouale cu el.

Lasagna ou-spanac:  Amestecati spanac fiert, ricotta, parmezan si oul batut. Puneti amestecul de spanac si pastele de lasagna intr-o tava de copt, apoi coaceti-le.

Salata de oua si sunca: Aveti nevoie doar de putina creativitate. Taiati salata, rosii si castraveti, dar puteti adauga orice legume sau le puteti inlocui pe cele enumerate cu orice legume pe care le doriti. Frunze de spanac, rucola, salata iceberg, pe care le completezi cu avocado, iar apoi poate adauga putina ceapa rosie la final. Amestecam legumele cu sunca si ouale tocate. Stropiti cu ulei de masline si otet balsamic. Puteti folosi un feliator profesional pentru legume, prepararea salatei va fi mai rapida si mai placuta asa.

Articole similare pe această temă:

Gustări festive: Rețetă de tort cu ciocolată de Paște

2024. 03. 21.

Citește mai departe


Idei de Paște pentru cei mici si cei mari

2024. 03. 13.

Citește mai departe


Să recâștigăm cinstea cârnațului de Paște!

2018. 03. 27.

Citește mai departe


15 de specialitati de Paște de care nu ai auzit

2018. 03. 26.

Citește mai departe


De ce vopsim ouă de Paște? 8 compoziții uimitoare de ouă care îți vor da răspunsul

2018. 03. 25.

Citește mai departe



Produse aferente