gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Tort de rămas-bun de verii cu zmeură

2025. 08. 22.

Tort de rămas-bun de verii cu zmeură

Tort divin de rămas-bun de verii, făcut special de aroma cardamomului, iar prepararea lui devine o adevărată plăcere cu robotul de bucătărie ANKARSRUM. Rețeta noastră am găsit-o, ca de obicei, în cartea de rețete ANKARSRUM.

Ingrediente pentru baza de fulgi de ovăz:

  • 60 g fulgi de ovăz
  • 140 g făină
  • 45 g zahăr
  • 100 g unt rece, tăiat cubulețe
  • 15 g sirop de zahăr
  • 2,5 g praf de copt

Ingrediente pentru tortul cu zmeură:

  • 100 g unt brun
  • 7,5 g cardamom 
  • 4 ouă
  • 180 g zahăr
  • 75 g zahăr pudră brun sau zahăr brun fin cristalizat
  • 280 g făină
  • 15 g zahăr vanilat
  • 5 g praf de copt
  • 150–200 g zmeură proaspătă

Ingrediente pentru servire și decor:

  • Frișcă, aromatizată cu zahăr vanilat
  • Boabe proaspete de zmeură

 

Tort de rămas-bun de vera pas cu pas:

  1. Preîncălzește cuptorul la 175 °C
  2. Într-o tigaie, prăjește untul până capătă o culoare caramel, apoi adaugă cardamomul și lasă-l deoparte să se răcească.
  3. Ansamblati robotul de bucătărie ANKARSRUM cu bolul de plastic de 3,5 litri si cu telul dublu, incluse în setul de bază, așa cum se vede și în acest videoclip.
  4. Pregătește baza cu fulgi de ovăz! Amestecă toate ingredientele până obții un aluat, folosind robotul ANKA, și bate la viteză medie timp de 3–5 minute.  
  5. Pregătește tortul cu zmeură: Într-un alt bol, pune ouăle, zahărul și zahărul brun, apoi amestecă cu telul dublu la viteză medie timp de 10 minute, incluse în setul de bază.
  6. Adaugă făina, zahărul vanilat și praful de copt.
  7. Încorporează untul prăjit cu cardamom (deja răcit) și amestecă la viteză mică 2–3 minute, până când totul se omogenizează.
  8. Toarnă aluatul într-o tavă de aproximativ 35 × 25 cm, tapetată cu hârtie de copt. Adaugă zmeura și presară deasupra aluatul cu fulgi de ovăz.
  9. Coace prăjitura pe nivelul de jos al cuptorului timp de 20–25 minute, apoi scoate-o și las-o să se răcească complet. După aceea, taie-o în bucăți de mărimea dorită.
  10. Bate frișca cu zahărul vanilat, dar nu este nevoie să fie foarte tare.
  11. Servește desertul cu ajutorul setului de cofetărie ANKARSRUM!

 

Sfat ANKA: Decorează partea de sus cu frunze proaspete de mentă!