Tort de rămas-bun de verii cu zmeură
2025. 08. 22.
Tort divin de rămas-bun de verii, făcut special de aroma cardamomului, iar prepararea lui devine o adevărată plăcere cu robotul de bucătărie ANKARSRUM. Rețeta noastră am găsit-o, ca de obicei, în cartea de rețete ANKARSRUM.
Ingrediente pentru baza de fulgi de ovăz:
- 60 g fulgi de ovăz
- 140 g făină
- 45 g zahăr
- 100 g unt rece, tăiat cubulețe
- 15 g sirop de zahăr
- 2,5 g praf de copt
Ingrediente pentru tortul cu zmeură:
- 100 g unt brun
- 7,5 g cardamom
- 4 ouă
- 180 g zahăr
- 75 g zahăr pudră brun sau zahăr brun fin cristalizat
- 280 g făină
- 15 g zahăr vanilat
- 5 g praf de copt
- 150–200 g zmeură proaspătă
Ingrediente pentru servire și decor:
- Frișcă, aromatizată cu zahăr vanilat
- Boabe proaspete de zmeură
Tort de rămas-bun de vera pas cu pas:
- Preîncălzește cuptorul la 175 °C
- Într-o tigaie, prăjește untul până capătă o culoare caramel, apoi adaugă cardamomul și lasă-l deoparte să se răcească.
- Ansamblati robotul de bucătărie ANKARSRUM cu bolul de plastic de 3,5 litri si cu telul dublu, incluse în setul de bază, așa cum se vede și în acest videoclip.
- Pregătește baza cu fulgi de ovăz! Amestecă toate ingredientele până obții un aluat, folosind robotul ANKA, și bate la viteză medie timp de 3–5 minute.
- Pregătește tortul cu zmeură: Într-un alt bol, pune ouăle, zahărul și zahărul brun, apoi amestecă cu telul dublu la viteză medie timp de 10 minute, incluse în setul de bază.
- Adaugă făina, zahărul vanilat și praful de copt.
- Încorporează untul prăjit cu cardamom (deja răcit) și amestecă la viteză mică 2–3 minute, până când totul se omogenizează.
- Toarnă aluatul într-o tavă de aproximativ 35 × 25 cm, tapetată cu hârtie de copt. Adaugă zmeura și presară deasupra aluatul cu fulgi de ovăz.
- Coace prăjitura pe nivelul de jos al cuptorului timp de 20–25 minute, apoi scoate-o și las-o să se răcească complet. După aceea, taie-o în bucăți de mărimea dorită.
- Bate frișca cu zahărul vanilat, dar nu este nevoie să fie foarte tare.
- Servește desertul cu ajutorul setului de cofetărie ANKARSRUM!
Sfat ANKA: Decorează partea de sus cu frunze proaspete de mentă!