gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Ravioli de casă cu spanac și ricotta

2024. 04. 08.

Ravioli de casă cu spanac și ricotta

Ravioli de casă proaspete și delicioase sunt întotdeauna un succes garantat la masă. Oferă o combinație incomparabil de delicioasă de paste de casă și o umplutură gustoasă, spanac-ricotta, care poate fi preparată cu ușurință acasă. În această rețetă, vei găsi pași detaliați despre cum să faci ravioli perfecte de casă, pas cu pas.

Aluat:

500 g făină de grâu dur (griș măcinat fin sau făină de paste)

7 ouă

3,5 linguri ulei 

Umplutură cu spanac și ricotta:

100 g spanac proaspăt

50 g ricotta

100 g parmezan ras fin

1 catel de usturoi

Coaja unei lămâi

Sucul unei lămâi

Sare si piper negru

 

1. Asamblați robotul dvs. Ankarsrum cu vasul din oțel inoxidabil si brațul de frământare..

2. Pentru a pregăti aluatul, puneți făina în vasul pregătit, apoi porniți robotul la viteză mică. Adăugați treptat ouăle, apoi turnați uleiul. Dacă este necesar, trageți maneta spre centrul vasului pentru a ajuta ingredientele să se îmbine mai bine. Când aluatul se îmbină, puneți mânerul la 1 inch de partea laterală a vasului. Setați cronometrul pentru 8 minute și lăsați-l să se frământe.

3. După ce aluatul este gata, puneți-l pe o suprafață cu făină și frământați pentru scurt timp. Acoperiți și lăsați să se odihnească la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

4. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu, apoi fierbe spanacul la abur până se evaporă cea mai mare parte a lichidului. Se ia de pe foc si se amesteca cu ricotta, usturoiul tocat, coaja de lamaie rasa si sucul de lamaie. Se amestecă până se omogenizează cu un mixer manual sau cu accesoriul de blender, apoi se condimentează după gust.

5. Montați accesoriul de rulat paste pe robotul Ankarsrum, apoi împărțiți aluatul în 3-4 părți. Aplatizați fiecare bucată cu mâinile și întindeți aluatul la cea mai mică viteză, punând rola la 0. Îndoiți aluatul, apoi treceți-l de câteva ori, crescând treptat setarea aparatului.

6. Puneți aluatul întins pe o suprafață ușor făinată, apoi întindeți-l cu umplutura de spanac. Îndoiți cealaltă jumătate de aluat peste umplutură. Tăiați bucățile de ravioli.

7. Gătiți ravioli în apă clocotită cu sare timp de aproximativ 5 minute sau până când plutesc la suprafață. Se serveste fierbinte, ornat cu parmezan ras si salata.

 

Descoperiți o experiență de bucătărie mai ușoară și mai gustoasă cu robotul de bucătărie Ankarsrum! Cumpărați-l acum și urmariti site-ul nostru pentru mai multe rețete inspirate!

Articole similare pe această temă:

Lasagna divină cu spanac cu ricotta

2024. 04. 23.

Citește mai departe


Totul despre rulourile de primăvara

2024. 04. 16.

Citește mai departe


Faceți cunoștință cu setul de accesorii de rularea și tăierea pastelor ANKARSRUM

2024. 04. 15.

Citește mai departe


Nu există nimic mai bun decât pastele de casă

2024. 02. 26.

Citește mai departe


Paste de casă - cu inimă și rețetă video

2023. 10. 01.

Citește mai departe



Produse aferente