gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Paine pita de casa cu video de reteta

2023. 01. 24.

Paine pita de casa cu video de reteta

Pregatiti paine pita delicioasa cu robotul de bucatarie ANKARSRUM si cu ajutorul nostru. Adaugam si reteta noastra din cartea de retete ANKARSRUM si un video cu reteta!

Ingrediente - pentru 12 pite

250 ml apa calduta
1 lingurita de sare
1 lingurita de zahar
10 g (2 lingurite) ulei de masline
370 g - 400 g faina (tip „0” sau faina universala)
½ lingurita drojdie instant

Paine pita pas cu pas:

Urmariti videoclipul nostru cu reteta aici!

• Asamblati robotul de bucatarie ANKARSRUM cu bolul de amestecare de 7 litri din otel inoxidabil, carligul spiralat de framantare si rola de framantare, precum si cu racleta pentru bolul de amestecare, care impiedica lipirea aluatului de peretii vasului. Acestea fac parte din setului de baza, faceti cunostinta cu continutul cutiei dand clic AICI si AICI!
• Amestecati apa, sarea, zaharul si uleiul in vasul de amestecare de 7 litri din otel inoxidabil al robotului dvs. de bucatarie ANKARSUM.
• Intr-un bol separat, amestecati faina cu drojdia instant.
• Turnati amestecul de faina in bolul robotului dvs. de bucatarie ANKARSRUM si amestecati la viteza mica timp de aproximativ 5-8 minute.
• Aluatul este gata cand trece testul ferestrei. Esenta testului este sa scoti o bucata de aluat de dimensiunea unei mingi de ping-pong din bolul de amestecare de 7 litri din otel inoxidabil al robotului ANKARSRUM, sa-l tii cu ambele maini cu degetul mare, aratator si mijlociu, apoi cu grija trageti aluatul. Daca textura aluatului este corecta, acesta trebuie sa se intinda fara a se rupe, atat de subtire incat sa poti vedea prin el. Daca tot se lipeste, lasa-l sa se odihneasca 5 minute, apoi continua sa framanti putin. Daca mai adaugati faina, adaugati doar o cantitate mica. 
• Scoateti aluatul din vasul metalic ANKARSRUM  intoarceti-l, impaturiti-l si formati-o intr-o bila. Acum ungeti interiorul vasului cu ulei si puneti aluatul in bol, apoi ungeti-l cu ulei si acoperiti-l.
• Lasati aluatul sa creasca aproximativ 1-2 ore pana isi dubleaza volumul.
• Intindeti aluatul si framantati-l usor, apoi impartiti-l in doua parți egale. Impartiti fiecare parte in inca 6 parti egale si formati bile mici din fiecare parte. Stropiti-le cu faina, apoi acoperiti cu folie.
• Luati o bila de aluat in mana si asezati-l pe o suprafata fainata, apoi presarati faina pe ea si intindeti-o intr-un cerc (ar trebui sa aiba aproximativ 15 cm diametru si aproximativ 0,5 cm grosime). Asigurati-va ca pitele sunt intinse uniform si de aceeasi grosime.
• Asezati painele pita modelate pe o suprafata infainata, acoperiti-le cu un prosop umed si lasati-le sa se odihneasca cca. timp de 20-30 de minute.
• Porniti cuptorul la 230°C.
• Asezati pita pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt si coaceti-le 2-4 minute, apoi rasturnati-le cu o lingura de lemn sau un cleste.
• Coaceti-le inca 1 minut, apoi scoateti-le din cuptor. Pastrati painele pita proaspat coapte invelite intr-un prosop de bucatarie, astfel incat acestea sa ramana moi in timp ce celelalte paini pita sunt coapte.

Tip ANKARSRUM:

Pita este un salvator perfect de alimente, deoarece puteti inveli resturile de carne prajita in ea, o puteti amesteca cu salata, creme si paste, astfel incat posibilitatile sunt cu adevarat fara sfarsit!

Articole similare pe această temă:

Clatite pentru toata lumea de Ziua Copilului!

2024. 05. 15.

Citește mai departe


Ce vor mânca oamenii peste 100 de ani?

2024. 04. 19.

Citește mai departe


Gustări festive: Rețetă de tort cu ciocolată de Paște

2024. 03. 21.

Citește mai departe


Secretul pizzei napolitene

2024. 03. 11.

Citește mai departe


Tort cu nuca fara gluten cu coronita de smochine si reteta video

2024. 02. 26.

Citește mai departe



Produse aferente