gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Pâine de secară cu maia, cu rețetă video

2024. 01. 25.

Pâine de secară cu maia, cu rețetă video

Rețeta de astăzi este recomandată în primul rând bucatarilor mai avansate, deoarece creșterea de maia este un proces mai lung în sine, dar pâinea de casă făcută cu el oferă într-adevăr un gust minunat și un sentiment de succes.
Rețeta noastră este din cartea de rețete Ankarsrum Ankarsrum, iar noi vă ajutăm să o pregătiți cu un videoclip cu rețete!

Ingrediente:

• 280 de grame de făină

• 120 de grame de făină de secară

• 300 ml apă

• 80 de grame de maia la temperatura camerei

• 2 linguri de miere

• 2/3 linguri de sare de mare

• 50 g ulei de măsline

Pâine de secară cu maia pas cu pas:

1. Asamblați robotul de bucătărie Ankarsrum cu bolul de amestecare de 7 litri din oțel inoxidabil, cârligul de frământare în spirală și rola de frământare, precum și racleta pentru bolul de amestecare, care împiedică aluatul să se lipească de pereții vasului. Turnați apă în bol, apoi adăugați puțină maia și amestecați la viteză mică. Adăugați făina, făina de secară, sarea și mierea și amestecați la viteză mică până când aluatul se formeaza. Se pune capacul pe vas si se lasa aluatul sa creasca aproximativ 60 de minute.

2. Îndoiți aluatul în interiorul vasului, de la un colț la mijloc. Repetați această mișcare pentru toate cele 4 „colțuri”. Puneți capacul înapoi pe vas. Plierea trebuie repetată la intervale de 30 de minute pentru un total de trei ori.

3. Folosind o racleta usor infainata, asezam aluatul pe hartia de copt, apoi presaram putina faina deasupra. „Trageți” puțin un colț al aluatului și îndoiți-l spre centru. Repetați această mișcare pentru toate cele 4 „colțuri”. Presarați aluatului cu puțină făină și lăsați-l să se odihnească sub un șervețel timp de aproximativ 30 de minute.

4. Acum modelați pâinea, apoi aplatizați ușor aluatul cu mâinile înfăinate. Îndoiți cele patru colțuri spre centru și apăsați, apoi pliați o margine spre cealaltă.
Puneți aluatul într-un coș lung, înfăinat. Partea inferioară trebuie pusă în coș cu pliul în sus și ciupește puțin pliul cu degetele..
Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit peste noapte la frigider.

5. Setați cuptorul la 270 °C și puneți oțelul de copt în mijlocul cuptorului. Făinați tava de copt și așezați pâinea pe ea, și faceți o incizie pe o parte a pâinii. Puneți pâinea pe foaia de copt și coaceți la 270°C timp de aproximativ 15 minute, apoi reduceți căldura la 225°C. Coaceți până când temperatura internă a pâinii este de cca. 96-98°C, adică încă vreo 30 de minute. Acum scoateți pâinea și lăsați-o să se răcească pe un grătar. 

Sfat Anka:

Pâinea trebuie să se odihnească aproximativ 60 de minute înainte de a o felia.

Articole similare pe această temă:

Clatite pentru toata lumea de Ziua Copilului!

2024. 05. 15.

Citește mai departe


Ce vor mânca oamenii peste 100 de ani?

2024. 04. 19.

Citește mai departe


Gustări festive: Rețetă de tort cu ciocolată de Paște

2024. 03. 21.

Citește mai departe


Secretul pizzei napolitene

2024. 03. 11.

Citește mai departe


Tort cu nuca fara gluten cu coronita de smochine si reteta video

2024. 02. 26.

Citește mai departe



Produse aferente