gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Babka de afine cu glazură de lămâie

2023. 10. 31.

Babka de afine cu glazură de lămâie

V-am adus o rețetă de babka din cartea de rețete Ankarsrum, pe care o puteți urmări în acest videoclip, în caz că vă va face să doriți să faceți și o babka delicioasă. Dacă vrei ceva dulce și picant, atunci scufundă-te în lumea babka cu afine bogate în arome alături de noi!

Rețeta noastră este din cartea de rețete Ankarsrum.

Reţetă:

Tang Zhong:

80 de grame de lapte

20 de grame de făină (de preferință făină Manitoba)

Aluat:

350 de grame de făină (de preferință făină Manitoba)

50 de grame de zahăr

2 oua (temperatura camerei)

110 grame de lapte (temperatura camerei)

6 grame sare 55 g unt (temperatura camerei)

1 ½ linguriță de drojdie uscată + 1 ou ungerea aluatului

Umplutura de afine:

200 de grame de afine

90 de grame de zahăr

2 linguri suc de lamaie

Glazura de lamaie:

200 de grame de zahăr pudră

2-3 linguri de suc de lamaie

Tang Zhong:

Amestecați laptele și făina într-o tigaie până devine groasă și lipicios (aluatul trebuie să fie la aproximativ 65°C). Transferați masa într-un castron, acoperiți cu folie de plastic și lăsați să se răcească la temperatura camerei în frigider.

 

Babka de afine cu glazură de lămâie pas cu pas:

1. Pentru a face aluatul, asamblați robotul ANKARSRUM cu bolul de amestecare de 7 litri din oțel inoxidabil, cârligul de frământare și rola de frământare, precum și racleta pentru bolul de amestecare, care împiedică aluatul să se lipească de pereții bolul.

2. Turnați făina, zahărul și drojdia uscată în bol și porniți robotul de bucătărie la viteză medie.

3. Acum adăugați laptele, ou și amestecul Tang Zhong și amestecați la viteză mică.

4. Adăugați sarea și amestecați timp de 10 minute la viteză medie.

5. Acum adaugati untul taiat cubulete mici unul cate unul si amestecati 15-25 de minute pana puteti face testul sticlei. Pentru a face acest lucru, luați un aluat de dimensiunea unei mingi de ping-pong din bolul de amestecare din oțel inoxidabil al robotului de bucătărie ANKARSRUM, țineți-l cu ambele mâini cu degetul mare, arătător și mijlociu, apoi trageți cu grijă aluatul. Dacă textura aluatului este corectă, acesta trebuie să se întindă fără a se rupe, atât de subțire încât să poți vedea prin el. Daca tot se lipeste, lasa-l sa se odihneasca 5 minute, apoi continua sa framanti putin.

6. Dacă a trecut testul, ungeți un vas cu ulei și puneți aluatul în el, apoi ungeți cu grijă aluatul cu ulei, acoperiți cu folie de plastic și lăsați-l să crească 2 ore.

7. Pregătiți umplutura de afine amestecând afinele cu zahărul și sucul de lămâie într-o cratiță până devine ca dulceața, apoi lăsați-o să se răcească.

8. Puneți aluatul la frigider pentru aproximativ 30 de minute (așa va fi mai ușor de lucrat), apoi întindeți aluatul pe o placă înfăinată într-o formă pătrată, aproximativ 35/38x35/38 cm.

9. Întindeți umplutura de afine pe aluat, dar lăsați aproximativ 1 cm pe margini. Rulați-l și transferați-l cu grijă pe o tavă de copt, acoperiți-l cu folie de plastic și puneți-l la frigider pentru aproximativ 20-30 de minute.

10. Tăiați aluatul întins în jumătate, apoi răsuciți ambele jumătăți împreună (cu partea tăiată spre dvs.) pentru a forma o împletitură și transferați-l pe o tavă de copt (dimensiune aprox.: 26x12 cm).  Vizionati videoclipul nostru cu rețetă pentru ajutor!

11. Acum acoperiți-l cu folie de plastic și lăsați-l să crească aproximativ 1-1 ½ oră.

12. Ungeți babka cu oul bătut și coaceți la cuptor la 180 de grade timp de 40 de minute (până ajunge la o temperatură internă de aproximativ 90°C). Când babka este deja auriu, acoperiți-l cu folie de aluminiu și coaceți până când este gata.

13. Lăsați babka finită să se răcească pe grătar, apoi amestecați zahărul pudră cu zeamă de lămâie și stropiți-l peste babka și puneți glazura pe ea sub formă de coroană.

Sfat Ankarsrum:

Utilizați afine dulci și proaspete pentru servire!

Articole similare pe această temă:

Clatite pentru toata lumea de Ziua Copilului!

2024. 05. 15.

Citește mai departe


Ce vor mânca oamenii peste 100 de ani?

2024. 04. 19.

Citește mai departe


Gustări festive: Rețetă de tort cu ciocolată de Paște

2024. 03. 21.

Citește mai departe


Secretul pizzei napolitene

2024. 03. 11.

Citește mai departe


Tort cu nuca fara gluten cu coronita de smochine si reteta video

2024. 02. 26.

Citește mai departe



Produse aferente