gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Incepe sezonul de plaja: E timpul sa scoatem aparatul pentru langosi, pentru gogosi si de clatite!

2023. 05. 26.

Incepe sezonul de plaja: E timpul sa scoatem aparatul pentru langosi, pentru gogosi si de clatite!

Langosi

Nu exista o persoana care sa nu se gandeasca la un lngosi cand se gandeste la Lacul Balaton. Daca inchideti ochii, probabil ca vedeti oameni pe plaja, cu un langosi urias cu smantana si cascaval in maini.

Sa ne oprim aici pentru o clipa! Langosi numai pe plaja poti manca? De ce sa nu pregatim acasa aceasta gustare traditionala maghiara? De ce sa nu evocati atmosfera unei iesiri pe malul apei in casa dvs.?

Este adevarat ca trebuie sa petreci putin timp pregatind un langosi, din moment ce este un aluat dospit - dar acest lucru nu te va opri, poti fi sigur de asta! Si veti sti exact ce puneti in aluat, in ce fel de ulei il prajiti si puteti alege liber topping-urile! Ai nevoie de mai multa libertate?

Nici macar nu trebuie sa inundati apartamentul cu mirosul de ulei! Cu un aparat de langosi pe gaz, care este excelent pentru utilizare mobila, puteti iesi pe balcon, terasa sau gradina si puteti pregati langosuri in aer liber!

 

Clatite 

Am mancat deja langosul, sa ne gandim si la desert! Cine nu si-ar dori clatite cand trec pe langa un bufet care miroase a mancare? Sau daca nimic altceva, copiii vor incepe cu siguranta sa ceara o clatita delicioasa. Ce ai spune daca ai putea declansa in ei acest reflex pavlovian acasa - doar facandu-ti propriile clatite?

Suntem destul de siguri ca ai si tu reteta ta de clatite, pe care poate ai invatat-o de la mama sau bunica ta. Nici nu vrem sa va abatem de la calea traditiei familiei! Vrem doar sa va atragem atentia asupra faptului ca clatitele fac parte din atmosfera autentica de vara! Asa ca indreptati-va spre bucatarie sau terasa, scoateti aparatul de clatite (Nu stiti la ce ne referim? Faceti clic aici!), si puteti incepe sa faceti clatite!

 

Mini gogosi

Si cum ramane cu gogosile? Ne gandeam mai ales la mini-gogosi americane, care au cucerit bufetele si plajele maghiare in ultima vreme! (De asemenea, gogosile clasice cu panglica/carnaval pot fi o idee buna, dar poate ca sunt mai putin legate de atmosfera verii.)

A face mini gogosi nu este complicat. 

Se incalzeste cca. 2 dl de lapte si amestecati intr-un bol cu ​​5-6 dkg zahar si 2-3 lingurite de drojdie pudra. Dupa 10 minute de odihna, puteti adauga galbenusurile a 2 oua, 3-4 dkg unt topit, putin extract de vanilie, apoi amestecati totul bine. 

Putina sare, 15-20 dkg faina, amestecand, apoi inca 10-15 dkg faina. Framantati-l apoi aluatul, apoi lasati-l acoperit timp de 1 ora la loc cald sa creasca. 

Intindeți aluatul crescut la o grosime de 1 centimetru (foloseste faina pentru aceasta lucrare), apoi taiati cercuri din aluat, facand o gaura in mijloc. Apoi lasati-le sa se odihneasca o jumatate de ora, apoi puteti incepe sa coaceti. Utilizati un aparat de langosi de banc sau un aparat de langosi cu stand, iar rezultatul este garantat o gogoasa cereasca pe care intreaga familie o va iubi!

 

Speram ca v-am adus chef de copt! Adu atmosfera de plaja in casa ta si fa acasa langosi divine, clatite si gogosi! Puteti gasi tot ce aveti nevoie in webshopul nostru!

Articole similare pe această temă:

Cărucior de servire: când este util?

2024. 04. 26.

Citește mai departe


Lipia suedeza

2023. 09. 06.

Citește mai departe


Clatite pentru vegani

2023. 09. 06.

Citește mai departe


Clătite americane

2023. 09. 06.

Citește mai departe


„Crêpe” clătita franțuzească

2023. 09. 06.

Citește mai departe



Produse aferente