gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Idei de gogosi de carnaval

2023. 01. 24.

Idei de gogosi de carnaval

Traditia gogosii de carnaval

Traditia gogosilor de carnaval este strans legata de postul de 40 de zile inainte de Paste. La urma urmei, carnavalul este la fel de mult o sarbatoare cu o data nefixata ca si Pastele. Acum, pentru matematica de carnaval: Pastele este duminica si luni care urmeaza dupa prima luni pline dupa echinoctiul de primavara. Carnavalul este perioada festiva care preceda postul de 40 de zile inainte de Paste, care incepe pe 6 ianuarie. De fapt, carnavalul si postul urmator umpla perioada dintre cele mai mari doua sarbatori crestine, Craciunul si Pastele.

Asa ca in perioada carnavalului nu exista alimente interzise, ​​de fapt, aceste doua luni si ceva sunt despre veselie, baluri, dans si gusturi dulci. Perioada bucuriei carnavalului se incheie cu Joia Mare. Apoi incepe perioada de abstinenta, Postul Mare. 

De unde vine traditia gogosilor de carnaval? Este asociata cu gustarile dinaintea perioadei de post, precum si cu cautarea unui sot, deoarece forma rotunda a gogosii simbolizeaza atat dragostea, cat si verigheta.

Ce fel de gogoasi ar trebui sa facem?

Sa vedem ce versiuni exista ale acestui delicios desert, al carui versiune de baza este gogoasa simpla. Dar ce versiuni exista inca?

Minciunele

Minciunelele au o traditie serioasa in Ungaria. Aceasta gogoasa a fost un acompaniament la gogoasa traditionala de carnaval. Conform retetei, faina, galbenus de ou, untul si smantana, precum si drojdia dizolvata in lapte, trebuie amestecate si apoi lasate la odihnit o jumatate de ora. Va recomandam un robotul de bucatarie universal pentru aceasta.

 

Veti putea face cu usurinta tot felul de gogosi cu aceasta masina. Aluatul se intinde la o grosime de 4 mm. Taiati bucati dreptunghiulare de dimensiunea palmei. Taiati inca 2-3 fasii in mijlocul dreptunghiurilor mici. Prajiti aluatul in ulei. puteti servi cu dulceata sau cu zahar pudra cu scortisoara.

Churros

Churros sunt gogosi dulci, subtiri asociate cu Spania.De fapt, acest dulce este raspandit si in Portugalia, Franta si America Latina, a carui origine nu este cunoscuta cu exactitate. Aluatul este simplu: aluatul din faina, apa si sare se prajeste in ulei incins. Din el sunt coapte fie inele subtiri, fie fasii mici. Forma sa caracteristica este obținuta cu un sac cofetar. Presam prin aceasta aluatul moale. Va recomandam un cap in forma de stea. Churros gata preparate sunt o delicatesa divina, usor de preparat, care se mananca cu ciocolata calda, de exemplu, la Madrid.

Profiterol

Profiterolul este unul dintre cele mai delicioase dulciuri, este realizat cu un aluat ars caracteristic. A face aluat ars este o operatie mai complicata, dar nu trebuie sa-ti fie frica de ea. Aluatul ars este un aluat pe baza de faina gatita cu apa si grasime. Masa trebuie gatita la o temperatura ridicata. Apropo, aluatul pentru churros este si ea un aluat ars. Profiterolul trebuie umpluta cu crema de casa. Totusi, in locul cremei simple de vanilie, poti face o crema de ciocolata alba, capsuni sau cafea. 

 

Aceste gogosi pot fi preparate acasa. Cu toate acestea, restaurantele si bufetele trebuie sa produca delicatese proaspete in cantitati mari. Acest lucru necesita si instrumente speciale. Aceste aparate pentru gogosi le gasesti in gama noastra!
Nu mai e nimic de facut, decat sa incepem sezonul carnavalului cu o gogoasa americana cu unt de arahide, care este invidia tuturor politistilor, sau o minciunele traditionala cu gem. Indiferent de gogoasa pe care o alegeti, nu veti fi dezamagiti!

Articole similare pe această temă:

Clatite pentru toata lumea de Ziua Copilului!

2024. 05. 15.

Citește mai departe


Cărucior de servire: când este util?

2024. 04. 26.

Citește mai departe


Ce vor mânca oamenii peste 100 de ani?

2024. 04. 19.

Citește mai departe


Gustări festive: Rețetă de tort cu ciocolată de Paște

2024. 03. 21.

Citește mai departe


Secretul pizzei napolitene

2024. 03. 11.

Citește mai departe



Produse aferente