gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Targurile de Crăciun din Europa: lumini, arome și miracole

2023. 11. 23.

Targurile de Crăciun din Europa: lumini, arome și miracole

Pe măsură ce frunzele de toamnă cad încet, iar serile devin tot mai reci, orașele din Europa se pregătesc pentru magia sărbătorilor. Mii de targuri de Crăciun se deschid, fiecare aducând o atmosferă unică și magie zilelor reci. Să călătorim împreună la cele mai faimoase targuri de Crăciun din Europa, unde luminile, aromele și atmosfera creează cavalcada festivă!

Praga: Targul magic a orașului vechi

În această perioadă, capitala Cehiei este o adevărată poveste festivă, în care trecutul și prezentul se întâlnesc pentru a crea amintiri de neuitat. Fermecatoarele case din lemn sunt luminate cu lumini si decoratiuni de Craciun, iar spatiul este plin de miros de scortisoara, spectacole si concerte cu o atmosfera magica.

Viena: Cultură și Crăciun

Nu exagerez când spun că unul dintre cele mai cunoscute targuri de Crăciun din Europa este Christkindlmarkt tinut in Rathausplatz din Viena, care oferă o experiență pentru toate simțurile. De la tarabele care plutesc în lumină, poți intra în corturi pline cu obiecte de artizanat deosebite și decorațiuni de Crăciun, iar pentru gurmanzi, spätzle cu brânză, castane prăjite și Sachertorte tradițional vienez oferă o experiență culinară.

Craiova: Țara minunilor de iarnă a României

Întregul oraș se transformă într-un ținut de minuni de iarnă în perioada sărbătorilor. Targurile de Crăciun ale orașului sunt pline de arome culinare românești. Kürtőskalács-uri sărate și dulci, cornuri și vinuri fierte îndulcesc serile reci la vânzători. Tuica de casă  garanteaza să încălzească vizitatorii.

Tallinn: Locul de naștere al Pomului de Crăciun

Primul brad de Crăciun a fost ridicat în capitala Estoniei, deja în 1441. Pinul poate fi văzut din fiecare colț al pieței primăriei. Evenimentul este cel mai mare târg de Crăciun din oraș și radiază intimitate și tradiție. Pe lângă turta dulce picantă și prăjiturile tradiționale, glöggul fiert servește ca un adevărat mai cald în zilele reci.

Budapesta: Cavaleria culinară maghiară

Targurile de Crăciun din Budapesta încântă vizitatorii nu numai cu lumini atmosferice și frumoase, ci și cu arome delicioase. Pe lângă vinul fiert și kürtőskalács, langosi, sarmale și bomboanele de pom fac experiența festivă de neuitat. În acest moment, străzile capitalei noastre sunt pline de culori și parfumuri, iar pe lângă târguri, avem multe alte oportunități de a ne distra.

Pe măsură ce ne îmbarcăm în această călătorie de Crăciun, vom descoperi că orașele Europei sunt mai mult decât locuri, ci un amestec de povești și arome magice pentru a crea amintiri de neuitat în acest sezon de sărbători. În următoarea noastră postare, vă vom ghida prin lumea targurilor de Crăciun din Budapesta. 

Dacă ți-a plăcut această postare și ești interesat de alt conținut util, urmărește-ne pe Facebook! Iar dacă aveți chef de o delicatețe de targ, obțineți de la noi cele mai potrivite unelte de bucătărie dând clic aici!

Articole similare pe această temă:

Prajituri divine pentru sarbatorile de Craciun

2023. 12. 05.

Citește mai departe


Mâncăruri de Crăciun inovatoare

2023. 12. 05.

Citește mai departe


Mâncăruri tradiționale de Crăciun

2023. 12. 05.

Citește mai departe


Bomboane de pom de casă

2023. 12. 05.

Citește mai departe


Cum se folosește mosul de craciun de ciocolată!

2023. 12. 05.

Citește mai departe