gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Streetfood și mancaruri de festival: tendințe recente

2022. 05. 18.

Streetfood și mancaruri de festival: tendințe recente

Conceptul de Streetfood

Noua tendință a ajuns deja în Ungaria cu traducerea în engleză, care înseamnă astfel ceva diferit de ceea ce am crede noi pe baza traducerii. La urma urmei, am numi streetfood-ul în primul rând mâncare de stradă, si ne-am gandi la bodegi cu hotdog-uri, hamburgeri și cârnați.
 
Cu toate acestea, Streetfood înseamnă altceva. Este adevărat că obiceiul de a mânca pe stradă s-a dezvoltat odată cu stilul de viață grăbit, în mare măsură urban. De exemplu, hotdog-ul a fost adus în SUA de coloniștii germani și a început să fie vândut pe străzile din New York. Descoperirea a venit din simplitatea și geniul mâncării: o puteai mânca pe stradă cu o singură mână. Carne, pâine și sos de asemenea. Toate deodată, fără farfurie, furculiță sau orice altceva.
 
Paralel cu America, cultura Streetfood s-a dezvoltat în toate marile orașe ale lumii. Mușcături prinse la fugă, prânz din mers, pentru care nu trebuie să aștepți mult. Desigur, versiuni ușor de mâncat ale aromelor și mâncărurilor locale au câștigat teren peste tot.
In ultimul deceniu, o schimbare care se desfășura treptat a început să caracterizeze acest teren. Atunci mâncarea de stradă a devenit Streetfood. De ce și cum? Pur și simplu a început un experiment de îmbunătățire a calității mâncării stradale. Doar pentru că cineva se grăbește, de ce să mănânce mâncare proastă? Apoi bucătari din ce în ce mai serioși s-au implicat în această experimentare, iar rezultatul final a fost destul de bun.
 

Pe străzile Budapestei

Deci mâncarea a fost transformată. Deși rămân delicatese stradale care pot fi consumate rapid și ușor, calitatea lor nu mai este aceeași. Acestea sunt preparate atent compuse. Conceptul de Streetfood este deci aplicat acestor gustări artizanale de calitate.
 
La Budapesta, acest val a început odată cu regândirea hamburgerului, iar apoi treptat au apărut preparate din ce în ce mai diverse. Bineînțeles că aceste tendințe au ajuns în scurt timp în reședințe de județ și apoi și în orașele mai mici.
Au apărut diversele tortilla mexicane, locati de pește de calitate, cu pește de mare sau direct concentrate pe peștele din apele maghiare, cu păstrăv și jumari de somn.
Într-un cuvânt, mâncarea de stradă nu este fast-food, pentru că este preparată folosind ingrediente artizanale de înaltă calitate și de multe ori este vorba despre mâncare care tinde spre calitate gourmet.
 

Tendințele retro reimaginate

Ce fel de mâncare găsim când căutăm astfel de Streetfood? Sunt multe tipuri, și bineînțeles că există unele care poate au mers prea departe, întrucât putem întâlni și creații extreme, de exemplu la un festival de stradă, dar piețele de Crăciun nu fac excepție.
 
Să vedem ce versiuni de Streetfood ale mâncărurilor retro pot fi găsite pe străzile din Budapesta! Atenție, deși aspirația este acolo, nu toate sunt mâncăruri gourmet autentice.
 

Langos reimaginat

Nici mâncarea standurilor și bufeturilor tradiționale nu poate fi lăsată în afara acestui val. Sunt oferite și versiuni reimaginate ale acestor mâncăruri populare. Un astfel de exemplu este langosul, din care se poate gasi inca versiunea tradițională cu brânză și smântână, dar au apărut și versiuni cu tzatziki, dulceață de ceapă și foie gras. Dar putem mânca și langosi cu mozzarella, sos de roșii și toppinguri pentru pizza.
 
În plus, există minuscule mingi de langos care pot fi mâncate cu diferite sosuri. Ce au în comun toate versiunile reimaginate? Se bazează pe aceleași aluat prăjit în ulei încins ca și tradiționalul langos. Dacă știi un topping interesant, tot ce ai nevoie este un aparat de langosi și ai garantia că rezultatul va fi delicios.
 

Sandvișul cu snitel preferat

Un sandviș cu snitel nu necesită altceva decât o felie de carne, proaspăt prajita, o mică salată și un sos de casă înconjurate de o chiflă crocantă. Aceasta este o rețetă simplă și directă, care a fost inventată și recreată de o mie de ori. Cu toate acestea, acum putem găsi și versiuni de înaltă calitate ale acestui aliment, astfel încât nici cei care doresc Streetfood de calitate superioară nu vor fi dezamagiti. 
 

Kürtőskalács cu înghețată

Nici kürtőskalács-ul nu a scăpat de un redesign. În zilele noastre, la festivalurile de stradă, puteți obține bombe cu calorii uriașe de kürtőskalács, folosite ca si cornet de înghețată. Este delicios, deși mulți cred ca preparatul își pierde caracterul: aluatul este moale și sfărâmicios la interior, crocant la exterior, acesta este sufletul körtőskalács-ului. 
 
Dacă tot doriți să reconstruiți această înghețată gigantică creativă, atunci achizitionați o rola pentru körtőskalács, iar pentru înghețata de casă o mașină de înghețată sau un robot de bucatarie care este potrivit pentru aceasta. Desigur, dacă cantitatea este mai mare, pentru că ai bufet sau restaurant, de exemplu, atunci un aparat de körtőskalács va fi cel potrivit pentru tine. 
 

Galuste aburite, eternul favorit de iarna si de vara

Găluștea cu aburi are din nou o renaștere și nu mai trebuie să mergem în Alpi sau în Tatra pentru a ne bucura de aceste găluște dulci spongioase, cu o textură aparte. În mod tradițional, se vând cu mac și gem, dar în zilele noastre, de la Nutella la vanilie, sunt disponibile tot felul de găluște la abur.
Dacă imaginația ta este încântată de aceasta delicatesa, o poți face singur folosind aparatul de găluște cu abur. 
 

Care sunt noile nebunii?

Nu există doar preparate maghiare reimaginate pe paleta din ce în ce mai largă și confuză a pieței de Streetfood. Să ne uităm la cele mai tradiționale Streetfooduri premium.
 

Hamburgeri in toate cantitatile

Nebunia Streetfood a început cu hamburgeri. Nu întâmplător, pentru că poți face un sandviș uimitor din carne de calitate, chifle de casă și legume proaspete. Secretul este să faci chiftelele suculente in interior și crocantă la exterior, acest lucru se poate realiza cu grăsime de vită. Legumele sunt marinate, iar chiflele trebuie să fie de casă, proaspete și delicioase. Sosul și restul sunt doar o chestiune de imaginație. 
 
Dacă doriți să faceți hamburgerul perfect acasă, obțineți un kit de preparare a hamburgerilor înainte de începerea sezonului de grătar! Sunteți garantat că veți avea o vară minunată. Pentru loturi mari, recomandăm  presa pentru chiftele Gammo. 
 

Prăjit, înmuiat, rulat

Desigur, ne aflăm acum în punctul în care toată mâncarea a fost reproiectată și reimaginată sub forma Streetfood. De la plăcinte la arancini, de la empanadas la tacos. Pizza din bucătăria italiană poate fi consumată sub formă de calzone ușor de mâncat, la câțiva pași de două stații de tramvai, dar gogoșile speciale se confruntă cu o renaștere. Desigur, cea mai bună parte este că, după câteva runde de degustare, putem face totul din nou acasă, folosind ustensilele de bucătărie potrivite. 
 
Sperăm că am putut să vă oferim informații interesante și sfaturi utile în această postare. Dacă doriți să citiți conținut similar interesant și să cunoașteți rețete noi, fiți cu ochii pe  pagina noastra pentru a nu rata noutățile!

Articole similare pe această temă:

Lipia suedeza

2023. 09. 06.

Citește mai departe


Incepe sezonul de plaja: E timpul sa scoatem aparatul pentru langosi, pentru gogosi si de clatite!

2023. 05. 26.

Citește mai departe


Secretul hamburgerului perfect: chiftele de carne

2023. 05. 11.

Citește mai departe


Chiftele de hamburger, cu robot de bucatarie Ankarsrum

2023. 04. 21.

Citește mai departe


Chifla de hamburger cu robot Ankarsrum, cu video reteta

2023. 04. 21.

Citește mai departe