gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Secretul aromei cafelei: aparatul de cafea

2022. 08. 03.

Secretul aromei cafelei: aparatul de cafea

Secretul cafelei perfecte
 

Italia este casa cafelei, dacă nu în întreaga lume, dar cu siguranță în Europa. Prepararea cafelei are o tradiție, o cultură și o istorie în Peninsula Apenini. Experții adevărați știu exact care este secretul cafelei perfecte. Din fericire, nu le este frică să păstreze secretul, mai degrabă scopul lor este să păstreze cunoștințele din generație în generație. 

 

Secretul constă în așa-numita regulă 5M. Concluzia este că există 5 puncte cheie pentru prepararea cafelei, de care trebuie avute grijă dacă insistăm pe calitate înaltă. Aceste 5 lucruri pot fi descrise cu un cuvânt italian care începe cu litera „m”:  

  • macchina: adică aparat de cafea: trebuie să utilizați aparatul potrivit pentru a face cafea;

  • macinadosatore: nici alegerea râșniței de cafea nu poți lăsa la voia întâmplării;

  • miscelanza: este de la sine inteles ca trebuie sa alegi amestecul din care este facuta cafeaua;

  • mano: trebuie sa prepari cafeaua cu maini atente si precise;

  • manutenzione: trebuie sa intretineti aparatul de cafea.

Desigur, s-ar putea scrie rânduri lungi despre fiecare element al regulii, dar adevărul este că sunt lucruri care nu pot fi predate. Rutina și anii de experiență practică îți vor aduce cunoștințele datorită cărora intuiția și instinctele te vor ghida în așa fel încât să nu poți rătăci.

 

E un drum lung de parcurs. Dacă citiți acest articol, probabil că l-ați început deja. Vă ajutăm să mergeți mai departe cu un nou impuls!

 

Selectarea aparatului de cafea

Să recunoaștem, este ușor să te blochezi în acest moment. Poate vrei să-ți duci obiceiurile de a bea cafea la următorul nivel. Poate că ai nevoie doar de o cafetieră nouă pentru ceva. Poate vrei să investești în mașina perfectă ca unitate de catering. De asemenea, poate doriți să cumpărați unul pentru cineva ca cadou. Indiferent de scopul pentru care decideți să mergeți la cumpărături, merită să faceți câteva cercetări înainte de a face acest lucru. Vom rezuma pe scurt cele mai importante informații pentru tine!

 

Espressor moka

Espressorele moka sunt cu adevărat mici instrumente autentice pentru prepararea cafelei. Sunt atmosferice și inimitabile. 

 

Din păcate, întreținerea acestuia necesită mult timp și energie. Trebuie clătit cu apă după fiecare utilizare, dar nu trebuie folosit detergent pentru a-l curăța! Diverse substanțe chimice distrug rapid inelul de etanșare și filtrul. Totuși, este important să-l păstrați curat, deoarece cafeaua uscată poate afecta calitatea cafelei făcute ulterior. 

 

Espressor manual

Motivul principal pentru care mulți oameni jură pe espressorele manuale este că acestea vă permit să experimentați cu diferite cafele măcinate. Cei mai curajoși chiar amestecă uneori diferitele măcinate și chiar folosesc o râșniță de cafea pentru a face o măcinare delicioasă și proaspătă din boabele în sine. 

 

Dacă iei un singur sfat, ar trebui să încerci să măcinați cafeaua acasă! Indiferent ce râșniță ai alege, gustul proaspăt al cafelei și senzația că măcinați singur boabele vor valora mai mult decât orice altceva!
 

De asemenea, este important să acordați atenție curățării espressorelor manuale! Merită să repetați soluția de detartrare în mod regulat, dar dacă cafeaua a decolorat deja suprafețele, puteți lua în considerare și înlocuirea unor piese.

 

Aparat de cafea semi-automat si automat

Unul dintre cele mai mari avantaje ale aparatelor de cafea semiautomate și automate este că vă iau practic toată povara de pe umeri. Aparatele cu capsule introduc de contrabandă puțin lux în viața de zi cu zi, deoarece nu trebuie să faci nimic și poți deja să bei cafeaua ta preferată.

Desigur, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să acordați atenție și întreținerii acestor mașini. Îndepărtarea zațului de cafea este foarte importantă chiar dacă aveți un astfel de aparat. Te poți proteja chiar și de calcar cu un dedurizator de apă!

 

Aparate de cafea profesionale

Dacă ați reușit să vă gândiți ce fel de cafetieră doriți, luați un moment în considerare unde veți plasa aparatul. Este important ca acesta să se potrivească ca culoare, formă și dimensiune cu locul în care îl veți folosi - fie că este bucătăria sau unitatea de catering.

Aparatele de cafea profesionale au fost create astfel încât sute de cafele să poată fi preparate rapid și fără probleme cu ele într-o zi, întotdeauna adaptate nevoilor individuale date. 
 

Iar percolatoarele de cafea vă permit să faceți imediat cafea în cantități foarte mari, așa că este o idee bună să obțineți una pentru bufetele de mic dejun, de exemplu, dacă conduceți un hotel cu mic dejun cu bucătărie pentru mic dejun!
 

Cunoscând secretul, acum poți să te surprinzi pe tine sau pe invitații tăi cu o cafea perfectă! Poți bifa gândindu-te la alegerea unui aparat de cafea printre sarcinile tale!



Nu mai e nimic de făcut, achizitionati de la noi celelalte unelte care ușurează fiecare minut petrecut în bucătărie!

 

Articole similare pe această temă:

Espresso-Sorbet - desertul cu gheață cu aromă de cafea

2023. 09. 06.

Citește mai departe


Prajitura de cafea a bunicii

2023. 09. 06.

Citește mai departe


Fapte interesante cu ocazia Zilei Mondiale a Cafelei

2022. 09. 28.

Citește mai departe



Produse aferente