gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Salate de primavara divine

2023. 04. 21.

Salate de primavara divine

Ce va aduce atmosfera de primavara?

Desi vremea de primavara ne-a jucat feste anul acesta tuturor (sa recunoastem, ne-am asteptat la mai bine), speram ca acum am lasat in urma zilele reci de aprilie si putem, in sfarsit, sa ne bucuram de atmosfera de primavara.

Credem ca primavara include si mancarurile de primavara! De exemplu, acele salate usoare care pot fi preparate in cateva secunde si sunt un adevarat rasfat racoritor pentru intreaga familie.

Care este secretul prospetimii?  Bineinteles ingredientele potrivite si retetele, datorita carora pot fi create cele mai bune armonii de arome!

 

Salate de primavara divine

Ramane doar sa prepari salata, dupa care toata familia si toti invitatii vor linge toate cele 10 degete!

Va-am adus 3 retete de salate usor de preparat si delicioase! Alegeti pe cel mai bun dintre ele si incercati-l in acest weekend!

 

Preparare

Prepararea salatelor divine de primavara incepe in mod natural cu prepararea ingredientelor. Din fericire, acest lucru nu inseamna prea mult lucru in acest caz!

Daca aveti toate ingredientele la indemana, tot ce trebuie sa faceti este sa curatati si sa feliati legumele si sa razuiti diferite branzeturi.

Puteti face acest lucru mai usor si mai rapid cu instrumentele potrivite! Doar achizitionati un decojitor si o mandolina de razuit si feliat si fiecare pas al pregatirii a ingredientelor va fi mai usor! 

 

Salata de rucola si rosii

Daca va plac aromele italiene, va va placea salata de rucola cu rosii! Veti avea nevoie doar de 1-2 pumni de rucola proaspata, cateva rosii cherry taiate in jumatate, parmezan ras, ulei de masline, suc de lamaie, sare, si piper dupa gust. (Pentru condimente suplimentare - fie ca este vorba de chili sau nucsoara, avem o rasnita manuala in gama noastra!)

Amestecati rucola si rosiile, stropiti cu ulei de masline si suc de lamâie, adaugati sare si piper, apoi se adauga branza - si gata! Ati pregatit o salata simpla si grozava!

 

Salata de sparanghel si oua

Unii oameni cred ca ouale fierte nu trebuie lasate in afara niciunei salate! Daca si tu crezi asa, atunci trebuie sa incerci salata de sparanghel si oua!

Sparanghel proaspat, 2 oua fierte, ceapa rosie maruntita (avem un instrument excelent pentru maruntit rapid ceapa: click aici!), sos vinaigret si bineinteles sare si piper - daca le ai toate ingredientele la dispozitie, atunci poti pregati salata!

Curatati sparanghelul si indepartati capetele, apoi fierbeti-le in apa sarata timp de 3-5 minute. Lasati sa se raceasca putin, si abia apoi se amesteca cu oul feliat (apropo de felierea oualor: acest instrument va va usura munca) si ceapa rosie maruntita. Turnati vinegreta peste salata si adaugati sare si piper dupa gust! Bineinteles, serviti salata imediat, pentru ca proaspat are gustul cel mai bun!

 

Salata de feta si capsuni

Iti place sa prepari salate mai interesante? De exemplu pui si fructe in salata? (Si nu vorbim aici despre rosii!)

Potrivit gurmanzilor, capsunile se potrivesc perfect cu salatele. Daca ai amestec de salata, branza feta si capsuni si chiar putina menta acasa, nu rata ocazia sa prepari o salata de feta si capsuni!

Amestecati intr-un bol toate ingredientele, adauga putin otet balsamic, adauga sare si piper dupa gust! Combinatia de branza si capsuni poate crea o experienta culinara minunata daca sunteti deschis catre gusturi noi!

 

Speram ca am putut sa va dam putina inspiratie pentru a face o salata divina de primavara! Simtiti-va liber sa experimentati: daca folositi legume proaspete, nu puteti gresi!

Daca mai aveti nevoie de instrumente de bucatarie (de exemplu, niste cutite de calitate), aruncati o privire pe gama noastra: veti gasi tot ce aveti nevoie aici!

Articole similare pe această temă: