gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Pregatire de Paste cu ANKARSRUM Assistant

2018. 03. 16.

Pregatire de Paste cu ANKARSRUM Assistant

Cozonac - direct din cuptor

În dimineața de Paște, nu este nimic mai gustos decât un cozonac proaspătă, crocant, uns cu unt, acoperită cu o felie de șuncă, brânză, ou sau poate roșii. Poate că un singur lucru îl poate învinge: dacă cozonacul este facut în cuptorul nostru! Tot ce ai nevoie pentru asta este o rețetă bună de cozonac, un cuptor preîncălzit, câteva ingrediente și nu în ultimul rând, robotul Ankarsrum, cu funcția de frământare a căruia poți face un aluat grozav.
 

Pogacele cu brânză

Deși cozonacul este una dintre cele mai importante dintre produsele de patiserie de Paște, poate fi rivalizată în popularitate de pogacele cu brânză - mai ales dacă este făcut după rețeta bunicii. Frământarea aluatului joacă, de asemenea, un rol important în pogacele, dar dacă ești un adevărat cunoscător, poți face experiența gustativă și mai specială cu brânză rasă pe pogacele sau adăugată în aluat - accesoriul de răzător Ankarsrum te poate ajuta în acest sens, ceea ce poate manipulați oricare dintre brânzeturile tari.
 

Suc de fructe în loc de cola

Pe vremuri, în orașul meu natal, mergeam des in vizita de Paști, când gospodinele nu ne lăsau să mergem fără să mâncăm pe pofta inimii. În astfel de cazuri, cola a fost deosebit de utilă, deoarece susținea eficient digestia și ne permitea să înghițim ceva chiar și in a șaptea sau optea locatie. Dar Ankarsrum este sfârșitul băutării nesănătoase de cola! Fanii sucului de fructe proaspat stors pot face suc de portocale sau de mere pentru ei si invitatii lor cu ajutorul accesoriului de presat de fructe, iar pentru copii putem face smoothie-uri super delicioase dintr-o combinatie de diferite fructe.
 
 

Crema de sunca din sunca

Unul dintre efectele secundare obișnuite ale Paștelui este că atunci când se termină, rămâne multă șuncă, ouă, poate fursecuri și țuică. Îmi amintesc când eram copil, primeam sandviș cu șuncă timp de cel puțin o săptămână și jumătate, iar mama mea încerca să adauge puțină șuncă la fiecare masă, cu excepția sucului de fructe și a prăjiturii, pentru ca în sfârșit carnea să se termine. 
Într-o astfel de situație, poate fi o soluție variată dacă o parte din șuncă este folosită pentru a face diverse creme de șuncă și creme de sandviș cu șuncă, care, întinse pe pâine sau ca dip separat, completează bine meniul zilnic. Pentru aceasta va recomandam folosirea accesoriului de tocat carne si a unei site mai mici (practic cu diametrul gaurii de 4,5 mm), pentru ca dupa procesare, sunca sa poata fi amestecata mult mai usor cu unt, oua sau diverse creme de branza.
 

Chiftele de neratat

Când vine vorba de tocat carnea, la noi nu poate fi lăsată în afara mesei chiftelele. Fie că este umplută, fie ca o gustare înfiptă pe o scobitoare, se cuvine să-i acordăm un loc în meniul tradițional de Paște. Daca nu vrei sa o ratezi anul acesta, accesoriului de tocat carne te va ajuta sa lucrezi cu carne de consistenta potrivita si usor de modelat.
 

Ouă de ciocolată făcute manual

Cei care se simt destul de experți și le place să experimenteze în bucătărie se pot scufunda în misterele fabricării de ouă de ciocolată de casă cu ajutorul Ankarsrum. Da, putem face ouă de ciocolată acasă! Deși rezultatul poate să nu fie la fel de obișnuit ca în cazul unei Kinder Surprize, oaspeții noștri îl vor adora. Folosind această metodă, putem produce ouă de ciocolată delicioase, făcute manual, pe baza propriei rețete.
Pentru operațiunile inițiale, adică amestecarea cremei de ciocolată, vă recomandăm funcția de mixare a robotului Ankarsrum, astfel încât să puteți amesteca și aroma ciocolata topită cu smântână, cacao, fructe, caramel sau alune pe placul tuturor. Odata ce crema este gata, tot ce trebuie sa facem este sa turnam mai intai crema de ciocolata intr-un tub si apoi intr-un balon curatat si sa-l lasam sa stea. Imediat ce crema s-a racit si ciocolata s-a intarit, poti taia balonul si bomboana speciala de casa este gata! Videoclipul de mai jos arată întregul proces:
 
 
În următorul nostru articol, ne vom uita la ce fel de prăjitură putem face acasă cu mixerul de bucătărie Ankarsrum. 
 
Dacă vrei să fii la curent cu cele mai recente rețete și sfaturi, urmărește-ne pe Facebook!

Articole similare pe această temă:

Gustări festive: Rețetă de tort cu ciocolată de Paște

2024. 03. 21.

Citește mai departe


Idei de Paște pentru cei mici si cei mari

2024. 03. 13.

Citește mai departe


Oua si sunca: idei de Paste

2023. 03. 22.

Citește mai departe


Să recâștigăm cinstea cârnațului de Paște!

2018. 03. 27.

Citește mai departe


15 de specialitati de Paște de care nu ai auzit

2018. 03. 26.

Citește mai departe



Produse aferente