gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Paste de casă, sau ce ne-au dat italienii

2022. 03. 10.

Paste de casă, sau ce ne-au dat italienii

Pastele italiene de casă nu sunt doar delicioase, ci și interesante de preparat. Combinând măiestria, tradiția și marea distracție. Pentru că dacă vrei cu adevărat să te cufunzi în cultura italiană, ar trebui să faci și pastele acasă!

Ce tipuri de paste italiene de casă există?

Desigur, în Italia sunt siguri că pastele originale italiene sunt prezente în peninsula cel puțin încă de la etrusci, alții spun că această caracteristică națională este moștenirea Imperiului Roman.

Cu toate acestea, este un fapt că pastele uscate sunt un ingredient practic, ușor de întreținut, și putem fi siguri că există deja surse din jurul secolului al X-lea care indică clar că pastele au fost folosite în unele părți ale Asiei de astăzi. Deci pastele italiene au o istorie serioasă, chiar dacă nu sunt legate de Roma antică. Clima este excelentă pentru făina dure, care este baza celor mai multe paste italiene. 

Tradițiile italiene includ multe tipuri de paste. Desigur, femeile în vârstă spun că pastele ar trebui să fie doar de casă! 

Care paste sunt cele mai populare variază de la o regiune la alta, dar există și câteva reguli uniforme!

Tradiții, forme, dimensiuni

Putem distinge între pastele proaspete și uscate. Pastele proaspete de casă se gătesc imediat, iar timpul de gătire este de doar 1-2 minute. Nu toate pastele italiene sunt fără ouă și paste dure.
În nord sunt tipice pastele cu ou, care sunt făcute din făină fină tradițională, iar în sud, pastele de casă sunt făcute din făină de grâu dur.

Pastele italiene pot fi lungi, precum spaghetele și macaroanele sau pappardelle. Acestea se potrivesc cel mai bine cu sosuri ușoare sau amestecuri de ulei de măsline.
Pastele umplute sunt, de asemenea, o parte tradițională a bucătăriei italiene, precum panzerotti, girasoli și ravioli, care sunt foarte asemănătoare între ele, diferența putând fi descoperită doar în forma lor.
Prima este paste umplute de formă triunghiulară, a doua rotundă, în timp ce ravioli sunt pătrate. 

Pastele mai scurte includ farfalle, pe care le numim paste cu arc, dar numele său original italian înseamnă fluture.

 

Fusili este și paste scurte, dar la fel și pastele cu scoici și penne. Garganelli înseamnă paste cu melci, dar nu trebuie să vă gândiți la umplutura de supă maghiară, este o pastă în tub scurt, groasă, rulată, potrivită de obicei pentru mâncăruri suculente cu un sos gros. Deoarece sosurile substanțiale pot fi asortate cu paste mai largi și găurite. Pastele cu suprafața canelată sunt potrivite pentru sosuri mai ușoare. Lasagna se potrivește cel mai bine cu sosuri de carne și groase. Nu prea ne ocupăm de aceste asocieri, dar sunt o regulă de bază în bucătăria tradițională italiană. Merită să le ascultați! 

 

Prepararea de paste tradiționale italiene de casă

După cum am scris deja, pastele tradiționale sunt, desigur, fie din făină dură, fie dintr-o combinație de ouă și făină albă. Dar chiar și în Italia în zilele noastre, diverse alternative de materii prime sănătoase devin din ce în ce mai frecvente. Apropo, făina de dur este un carbohidrat cu absorbție lent și are un conținut ridicat de proteine, deci este deosebit de sănătoasă. 

 

Desigur, există și alte alternative, făinuri cu conținut scăzut de carbohidrați, versiuni cu un conținut mai mare de fibre, sau chiar făina albă integrală sau făina integrală de grâu dur poate sta la baza pastelor. Acesta este și un argument în favoarea pastelor de casă, puteți experimenta cu ingredientele și compoziția potrivite pentru dvs.

 

Desigur, acestea nu sunt ingredientele pastelor tradițional italiene de casă. Cand facem paste cu ou, de exemplu, formam o forma de vulcan pe o placa de framantat cu faina si spargem ouale in mijloc. Apropo, există un ou la 100 de grame de făină. 

 

Și cum capătă aluatul forma finală? Prin întindere și modelare. Pentru a prepara paste mai complicate, vă recomandăm aparatul manual de paste, cu care puteți face și ravioli sau tagliatelle. Pentru cantități mai mari, puteți folosi un aparat electric de paste.

 

Nu uitați că pastele italiene nu sunt gătite cu ulei, iar textura al dente, adică ușor crocantă, este perfectă, pentru că apoi mai absoarbe sosul delicios, care le face moale.
Prin urmare, nu trebuie să turnați apă rece peste aluatul finit!

 

 

Articole similare pe această temă:

Lasagna divină cu spanac cu ricotta

2024. 04. 23.

Citește mai departe


Totul despre rulourile de primăvara

2024. 04. 16.

Citește mai departe


Faceți cunoștință cu setul de accesorii de rularea și tăierea pastelor ANKARSRUM

2024. 04. 15.

Citește mai departe


Ravioli de casă cu spanac și ricotta

2024. 04. 08.

Citește mai departe


Nu există nimic mai bun decât pastele de casă

2024. 02. 26.

Citește mai departe



Produse aferente