gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Magia kürtőskalács-ului

2023. 10. 13.

Magia kürtőskalács-ului

Kürtőskalács

Mulți oameni cred că kürtőskalács-ul și-a luat numele de la instrumentul cu corn. Totuși, aceasta este o greșeală! Numele se referă de fapt la corn, adică la horn. Nu întâmplător se numește „chimney cake” în engleză.

Dar de ce este așa?

Încă din Evul Mediu, kálács a fost o versiune dulce a pâinii care se coace de sărbători. Kürtőskalács este o versiune specială a acestui tort delicios, care a apărut pentru prima dată în Transilvania.

Pâinea, coaptă pe cărbuni și învelită într-un cilindru de lemn, este menționată pentru prima dată într-o carte de bucate din Transilvania din 1581. A apărut în Pest în anii 1800, iar bucătarii și cofetarii Pest au putut citi despre el pentru prima dată într-o nouă ediție a cărții de bucate Kassa. De atunci, bineînțeles, rețeta s-a schimbat mult, până când în sfârșit s-a format kürtőskalács-ul pe care îl cunoaștem și îl iubim astăzi.

 

Reteta Kürtőskalács

Toată lumea știe că kürtőskalács este unul dintre cele mai delicioase prăjituri maghiare, dar știți secretul lui?

Inima kürtőskalács-ului este cilindrul special de lemn pe care aluatul dospit este copt pe o sobă deschisă peste cărbuni. Acesta este tepusa de prajit din lemn.

În zilele noastre, desigur, prăjitura se face prin metode tradiționale. Profesionisti folosesc mașini de kürtőskalács, unde șase sau chiar opt kürtőskalács-uri pot fi coapte în același timp.

Dar ce este în aluat? Aluatul pentru kürtőskalács este foarte asemanator cu aluatul pentru prajitura traditionala. Constă din drojdie amestecată cu lapte, făină, ouă și unt. După o oră de odihnă, trebuie întins și rulat pe cilindrul de lemn..

Deoarece este rulat subțire, este gata în doar 10-15 minute! Popularitatea kürtőskalács-ului trompetă nu este întâmplătoare: este sfărâmicios și moale la interior, în timp ce exteriorul este crocant și gustos. O adevărată experiență culinară maghiară!

 

Lemn pentru copt kürtőskalács

Trebuie să fi ghicit cât de important este lemnul de copt perfect pentru a obține un rezultat delicios. Lemnul pentru copt face coacerea cu adevărat profesionistă.

Conceput pentru uz profesional, lemnul masiv de copt Gázgrill este garantat că nu va dezamăgi! Materialul său combină lemnul natural și oțelul, astfel încât nu este doar durabil, ci și de lungă durată.

Îl recomandăm în primul rând pentru mașinile de copt kürtőskalács pe care le comercializăm și noi, pe care le puteți comanda dand click aici sau aici!

Nu ratați aceste produse de înaltă calitate! Ei fac experiența coacerii unui kürtőskalács și mai memorabil!

 

Street food din Budapesta pentru turiștii străini

Plimbându-te pe străzile Budapestei, nu poți evita vânzătorii de kürtőskalács. Acesta este îndrăgit nu doar de localnici, ci și de turiștii străini, care consideră că este o necesitate să încerce kürtőskalács-ul atunci când vizitează țara noastră.

Deși aromele clasice (cacao, scorțișoară, nucă etc.) continuă să se mențină, noile versiuni devin și ele din ce în ce mai populare. Unele dintre ele sunt cu adevărat inventive, în timp ce altele pot exagera cu combinații de arome extreme. Desigur, dacă te-ai săturat de vechile arome, cu siguranță merită să experimentezi puțin! Cel mult, veți reveni în cele din urmă la vechea aromă de scorțișoară-nucă de cocos sau cacao-nucă!

Fie că este vorba de kürtőskalács coaptă acasă sau cumparata, cu siguranță va fi un adevărat clasic care merită cele mai bune instrumente pentru a le prepara! Faceți clic aici și comandați-le astăzi!

 

Aruncați o privire si la celelalte instrumente care sunt esențiale pentru baruri și bufete! Puteți ridica serviciul familiei sau al oaspeților la un nou nivel folosind instrumente profesionale pentru coacere!

Articole similare pe această temă:

Clatite pentru toata lumea de Ziua Copilului!

2024. 05. 15.

Citește mai departe


Ce vor mânca oamenii peste 100 de ani?

2024. 04. 19.

Citește mai departe


Gustări festive: Rețetă de tort cu ciocolată de Paște

2024. 03. 21.

Citește mai departe


Secretul pizzei napolitene

2024. 03. 11.

Citește mai departe


Tort cu nuca fara gluten cu coronita de smochine si reteta video

2024. 02. 26.

Citește mai departe



Produse aferente