gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Ingrediente care stimulează imunitatea

2023. 10. 26.

Ingrediente care stimulează imunitatea

Serviți sănătate: întăritori imunitari din cămară!

Gastronomia modernă nu se referă doar la arome excelente și o prezentare spectaculoasă, ci ia tot mai mult în considerare aspectele unui stil de viață sănătos și alimentație conștientă. Acest lucru este extrem de important pentru oamenii de astăzi. Când vine vorba de funcționarea sistemului nostru imunitar, nu ar trebui să ne gândim doar la suplimentele alimentare, ci și la alimentația de zi cu zi.

Dar ce ingrediente ar trebui să includem în dieta noastră dacă scopul este să ne întărim sistemul imunitar?

 

Legume si fructe

Legumele și fructele sunt pilonii principali ai dietei noastre, și nu întâmplător. Legumele și fructele consumate în mod regulat nu numai că pot acoperi o parte din nevoile noastre nutriționale, dar joacă și un rol semnificativ în întărirea sistemului nostru imunitar.

Antioxidanții găsiți în legume și fructe, cum ar fi flavonoidele, carotenoidele și vitamina C, neutralizează eficient radicalii liberi produși în organism, protejând astfel împotriva deteriorarii celulelor. 

În plus, legumele și fructele bogate în fibre susțin dezvoltarea unei flore intestinale sănătoase, care este strâns legată de funcționarea sistemului imunitar. Prin urmare, data viitoare când ești la piață și te tentează o legumă sau un fruct proaspăt, nu te mai gândi prea mult la asta! Contribuiți deja la întărirea sistemului imunitar dacă țineți o dietă variată și colorată. Încercați să mâncați cel puțin 4-5 porții de fructe sau legume în fiecare zi în acest scop. Puteți chiar să faceți provizii pentru iarnă făcând fructe uscate

Vitamina C

Funcționarea corectă a sistemului nostru imunitar poate fi susținută, printre altele, de ingrediente naturale precum vitamina C, zinc sau vitamina E.

Citricele (precum portocalele, grapefruitul, lămâile) sunt bogate în vitamina C, despre care s-a dovedit că contribuie la buna funcționare a celulelor imunitare. De aceea, vă recomand să vă simțiți liberi să vă inspirați din aceste ingrediente și să le folosiți pentru a vă face mesele mai sănătoase și mai gustoase în același timp. Astfel, de exemplu, nu doar oaspeții tăi, ci și sistemul lor imunitar vor fi recunoscători pentru asta!

 

Condimente în prima linie

Așa cum îmbogățim aroma alimentelor cu condimente, extindem și lista componentelor care ne întăresc sistemul imunitar. 

Multe condimente intră în bucătăria noastră nu numai pentru gustul lor, ci și pentru efectele lor de protecție a sănătății. În plus, nu trebuie să renunți la ierburi proaspete iarna dacă ai o grădină inteligentă!

 

Turmeric

Știați, de exemplu, că o componentă activă a turmericului, curcumina, are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante? Fă un latte cu turmeric în loc de cafeaua de după-amiază și vei omorî două păsări dintr-o singură lovitură: pentru că, cu un consum mai mic de cofeină, calitatea somnului tău se va îmbunătăți!

Usturoi

Usturoiul conține compuși care conțin sulf care ajută la protejarea împotriva bacteriilor și virușilor dăunători prin efectul lor antimicrobian.

A fost folosit de secole în medicina populară, așa că nu este de mirare că și știința modernă l-a îmbrățișat. Alicina care se găsește în usturoi are efecte antibacteriene și antivirale, susținând astfel funcționarea sistemului imunitar.

Ghimbir

Ghimbirul nu numai că este excelent pentru ameliorarea plângerilor de stomac, dar ajută și la întărirea sistemului imunitar, datorită gingerolilor găsiți în ghimbir, care au efecte antiinflamatorii și antioxidante.

Așa că data viitoare când vei ajunge la condimentarea unei rețete, amintește-ți că nu numai că îmbogățești aromele, ci și îți susții sănătatea

 

Puterea cerealelor și a semințelor

Aceste alimente mici, dar bogate în nutrienți joacă un rol important în protejarea organismului nostru.

Cerealele integrale, ovăzul sau orezul brun, nu sunt doar bogate în fibre, care ajută digestia, dar conțin și minerale precum zinc și magneziu. Aceste minerale contribuie la funcționarea optimă a celulelor imunitare.

Dar semințele?

Seminte de in, seminte de chia, seminte de floarea soarelui - doar cateva dintre semintele care ar trebui consumate cat mai mult!

Compoziția lor unică, în special acizii grași omega-3 și vitamina E, semințele susțin funcționarea sistemului imunitar și reduc inflamația.

Semințele pot fi adăugate cu ușurință în meniurile zilnice, fie că este vorba despre micul dejun, prânz sau cină.

Puteți face muesli de casă acasă! Ai nevoie doar de o presa de fulgi manual și poți face cereale proaspete pentru micul dejun!!

 

Vedeti cat de ușor este să ne menținem sistemul imunitar puternic? Dacă ți-a plăcut această postare și ești interesat de alt conținut util, urmărește-ne pe Facebook! Și dacă aveți chef de un meniu care întărește imunitatea, obțineți de la noi cele mai moderne unelte de bucătărie dând clic aici!

Articole similare pe această temă:

Totul despre rulourile de primăvara

2024. 04. 16.

Citește mai departe


Confitare

2024. 03. 28.

Citește mai departe


Rețete tradiționale într-un mod modern

2024. 01. 26.

Citește mai departe


Mâncăruri de Crăciun inovatoare

2023. 12. 05.

Citește mai departe


Mâncăruri tradiționale de Crăciun

2023. 12. 05.

Citește mai departe



Produse aferente