gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Facand supa de peste maghiara asa cum nu ai mai vazut-o pana acum!

2016. 11. 14.

Facand supa de peste maghiara asa cum nu ai mai vazut-o pana acum!

Supa de peste cu echipament profesional

Pe masura ce ne apropiem de marile sarbatori, mai ales in preajma Craciunului, primim din ce in ce mai mult interes pentru aparatele de pasat care pot fi folosite si pentru ciorba de peste. (In ultimii ani, am observat ca supa de peste este un fel de mancare la fel de popular in timpul vacantei de vara!)
Site de pasat din plastic sau metal mai mici sau mai mari sunt disponibile in diverse magazine de echipamente de bucatarie, dar cei care lucreaza cu cantitati mai mari stiu ca acestea sunt doar jucarii...

Daca cineva chiar trebuie sa paseze peste in cantitati mari (si acest lucru nu este neobisnuit in Ungaria de-a lungul Tisei), de obicei recomandam cel putin aparatul de pasat mai mica de la Louis Tellier sau fratele ei mai mare. Poti incepe sa lucrezi cu acest aparat care poate fi asezat pe o oala, conform experientei noastre,puteti pasa aprox. 1,5 kg de suc mai gros prin sita sa de 3 mm.

Pentru cei care doresc mai multa performanta, dar insista sa paseze manual (fie pentru a economisi bani, fie pentru ca prefera un rezultat final mai gros, mai rustic), poate folosi fratele mai mare al aparatului de pasat precedent, aparatului de pasat profesionist Louis Tellier MLP10. Aceasta strecuratoare sta deja pe picioare, o oala mare se poate pune cu usurinta pe suport, sub sita. Performanta sa este de cca. 2 kg pe minut.

Desi pasarea manuala are avantaje, toata lumea poate vedea cu usurinta ca este o sarcina de durata sa procesezi in acest fel sute sau chiar mii de litri de suc de peste in timpul sarbatorilor. Nu este o coincidenta ca restaurantele de peste mai mari cauta de multa vreme o masina care sa poata rezolva aceasta sarcina simplu si rapid.

Am vizitat recent un astfel de loc, unde am avut norocul sa vedem in direct cum se descurca aparatul de pasat Robot Coupe stracurand 50 de litri de suc de peste. Ei bine, ceea ce am vazut a depasit imaginatia noastra. Am instalat pe masina o sita cu diametrul orificiului de 3 mm si l-am rugat pe colegul bucatar sa distribuie sucul cu oase de peste, carne si tot.

In scurt timp, a devenit clar ca sita de 3 mm era o alegere buna, sucul strecurat a intrat intr-un recipient, intr-o consistenta perfect omogena fara oase, in timp ce oasele s-au adunat in celalalt recipient:

Poza de mai sus a fost facuta dupa aproximativ 5 minute de utilizare. Si cat timp crezi ca i-a luat masinii sa paseze cei 40 de litri de suc de peste? 

In 15 minute. 

Din fericire, am surprins aceasta performanta ametitoare in video, vedeti cat de repede curge sucul de peste finit si trecut in rezervor!

Convingator, nu?
In ultimul an, unul dintre partenerii nostri italieni de productie a pus la dispozitie o masina si mai robusta, potrivita pentru trecerea mecanica a sucului de peste in plus fata de rosii. Puteti afla mai multe despre dispozitivul nostru LA FELSINEA SKRAT facand clic aici. 
Comanda-l deja pentru acest sezon, dupa conservarea de vara si pregatirea pentru sarbatorile de iarna, colegii tai care lucreaza in bucatarie iti vor fi recunoscatori!

Articole similare pe această temă:

Pasi conservari sucului de roșiilor

2024. 02. 02.

Citește mai departe


Mâncăruri de Crăciun inovatoare

2023. 12. 05.

Citește mai departe


Mâncăruri tradiționale de Crăciun

2023. 12. 05.

Citește mai departe


Sos de rosii si alte delicatese pentru care ai nevoie de un aparat de pasat

2023. 08. 07.

Citește mai departe


Iată ce mâncau în epoca reformelor: Încearcă tu însuți clasicii eterni!

2023. 07. 24.

Citește mai departe



Produse aferente