gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Cum se folosește mosul de craciun de ciocolată!

2023. 12. 05.

Cum se folosește mosul de craciun de ciocolată!

Cum se folosește mosul de craciun de ciocolată!

În decembrie, cele mai multe rafturi pentru copii (și chiar și pentru adulți) sunt umplute cu mosuri de ciocolată. La început, ciocolatele de Moș Crăciun se epuizează, dar pe măsură ce zilele trec, cumva nu vor să fie mai puține. Copiii se plictisesc de ei, după meniul de Crăciun nu mai este loc pentru ei în burtă – până la urmă avem tendința să uităm de ei.

Apoi, din păcate, termenul de valabilitate expiră - și ajung la gunoi. Puteți preveni exact acest lucru dacă le folosiți creativ!

 

#1 Ciocolată caldă

Cine ar putea spune nu ciocolatei calde în lunile reci, de iarnă? Tot ce trebuie să faceți este să puneți mosul de ciocolată într-o cană, să turnați peste ea lapte fierbinte și să completați totul cu puțină frișcă.

 

#2 Fulgi de ciocolată

Fulgile de ciocolată sunt „ingredientul de bază” al nenumăratelor prăjituri – de ce să nu le faci acasă folosind mos craciun de ciocolată? Doar puneți ciocolata de Moș Crăciun în congelator pentru câteva ore, apoi dați-o pe răzătoare! Nu ai nevoie de nimic mai bun pentru prăjiturile tale de Crăciun!

 

#3 Spuma de ciocolata

Luați niște ouă și separați albușul de gălbenuș! Aromăți albusul după gust(scorțișoară, zahăr, condimente de turtă dulce, nucă de cocos etc.), apoi bateți-o într-o spumă! Topiți mosul ciocolata și amestecați-o în spumă! Puneți totul la frigider pentru 3-4 ore - și mousse-ul divin de ciocolată este gata!

 

#4 Fantana de ciocolata

Baza perfectă pentru fântâna de ciocolată este mosul de ciocolată! Trebuie doar să topești ciocolata și să o lași în fântână. Și nu uitați să feliați banana, kiwi-ul sau mărul, astfel încât să aveți ceva de înmuiat în cascada de ciocolată!

 

#5 Bomboane de ciocolată-mere

Și vorbind de mere! Spălați și curățați câteva mere și tăiați-le în felii de dimensiuni egale. Topiți mosul de ciocolată, amestecați-o cu puțin ulei de cocos! Lipeste feliile de mere pe un bat, apoi ruleaza-le in ciocolata! Lăsați ciocolata să se întărească puțin (poți chiar să o dai la frigider pentru o vreme), iar bomboana ciocolată-mere este gata! Poți să o înnebunești și cu puțin caramel sau nucă de cocos mărunțită!

 

Cum topești mosul de ciocolată?

Dacă turnați lapte fierbinte peste ciocolată, aceasta se va „prăbuși” dar probabil că nu se va topi complet. Prin urmare, este mai bine să-l topești la abur sau la cuptorul cu microunde.

Iar dacă te hotărăști să-l topești la foc, ai grijă să adaugi unt (sau ulei de cocos) ca să nu se ardă! Și asigurați-vă că începeți cu o flacără scăzută!

 

Așa-numitul „câine rece”

Ingrediente

  • aproximativ 20-25 dkg de mos craciun de ciocolată din ciocolata cu lapte
  • aproximativ 20-25 dkg de mos craciun de ciocolată din ciocolată neagră
  • 20 dkg ulei de cocos
  • 2 oua
  • 20-25 dkg biscuiți cu unt
  • 4 linguri de rom
  • 1-2 linguri de pudră de cacao
  • zahăr pudră

Pregătirea

1. Rupeți ciocolata în bucăți mici și topiți-le. Adăugați uleiul de cocos între timp!

2. Folosind un robot de bucătărie amestecați ouăle împreună cu pudra de cacao, romul și zahărul pudră până devin cremos. Apoi amestecați ciocolata topită!

3. Tapetați o tavă de copt alungită, de preferință pătrată cu folie și întindeți puțin din crema de ciocolată pe fund, apoi puneți biscuiți pe rând!

4. Mai puteti adauga un strat de crema, apoi inca un rand de biscuiti! (Dacă te gândești bine, mai poți adăuga câteva straturi de genul acesta! Principalul lucru este că crema este deasupra!)

5. Pune totul la frigider peste noapte, apoi a doua zi acoperă totul pe o farfurie! Scoateți folia și „câinele rece” este gata!

 

Baton de ciocolată-biscuiți sau salam de ciocolată

Ingrediente

  • 10-15 dkg mos craciun de ciocolată (de preferință ciocolată neagră)
  • 4-5 dkg de unt
  • 10-15 biscuiti cu unt
  • caju sau migdale
  • zahăr pudră

Pregătirea

1. Topiți ciocolata adăugând untul.

2. Rupeți biscuiții în bucăți mai mici sau mai mari și amestecați în caju sau migdale (eventual ambele)!

3. Se amestecă ingredientele într-un bol, se adaugă zahăr pudră.

4. Puneți totul la frigider pentru o oră!

5. Dupa o ora se lucreaza putin masa cu mana, se modeleaza un baton lung! Înfășurați totul în folie, apoi poate merge înapoi la frigider!

6. Batonul de ciocolată-biscuiți este gata a doua zi dimineață, sau așa se numește în multe locuri: salamul de ciocolată!

 

Există nenumărate moduri de a folosi resturi de ciocolată. Sperăm că am putut să vă oferim câteva idei bune! Dacă încă vă lipsește un instrument din bucătărie, aruncați o privire la magazinul nostru online – și urmăriți-ne pe Facebook pentru mai mult conținut similar!

Articole similare pe această temă:

Faceți cunoștință cu storcatorul de fructe!

2024. 03. 22.

Citește mai departe


Meniu de ziua femeilor

2024. 02. 26.

Citește mai departe


Valentine's Day gastronomic

2024. 02. 05.

Citește mai departe


Totul despre găluște aburite

2024. 01. 31.

Citește mai departe


Prajituri divine pentru sarbatorile de Craciun

2023. 12. 05.

Citește mai departe



Produse aferente