gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Cum să economisești timp în bucătărie?

2024. 02. 20.

Cum să economisești timp în bucătărie?

Cum să economisești timp în bucătărie?

Gătitul rapid și eficient nu este o cerere care decurge din vremurile noastre moderne. Este o necesitate pentru cei care doresc să petreacă timp de calitate cu familia și prietenii, sau chiar să petreacă puțin timp în plus pentru ei înșiși, fără a renunța în același timp la mesele sănătoase, gătite acasă.

Deci, întrebarea nu este de ce este important să economisim timp în bucătărie, ci mai degrabă cum o putem face mai eficient. Răspunsul se găsește în mai multe puncte: de la optimizarea preparatelor, la utilizarea tehnologiilor moderne de bucătărie, la rețete rapide, dar hrănitoare.

Vă prezentăm metodele și trucurile pe care le puteți folosi pentru a economisi timp în bucătărie fără a sacrifica gustul sau valoarea nutritivă. Alăturați-vă nouă în lumea gătitului rapid și eficient, unde, cu toate sfaturile noastre, scopul nostru este să vă oferim mai mult timp pentru lucrurile care contează cu adevărat în viața ta.

 

Arta pregătirii

Primul pas într-o coregrafie de bucătărie cu adevărat sofisticată este pregătirea ingredientelor. Acest proces – denumit adesea mis-en-place – poate ridica eficiența și experiența gătiri fără întreruperi.

 

  • Începeți prin a pregăti legumele și fructele!

Rezervând o după-amiază de duminică pentru această activitate, puteți pregăti elementele de bază ale meselor pentru întreaga săptămână, așa că va fi doar o chestiune de minute să pregătiți mâncarea în fiecare zi. Aceasta include spălarea, curățarea, felierea și chiar aburirea, pe care apoi le puteți păstra în frigider, gata să le scoateți oricând doriți. Dacă „pregătiți” materiile prime în acest fel, merită să ambalati in vid legumele curățate și feliate!

 

  • Pregătirea și porționarea cărnurilor este, de asemenea, un pas fundamental în calea către eficiența bucătăriei.

Când ajungeți acasă de la măcelar sau de la supermarket, petreceți ceva timp porționând, eventual gătind în prealabil sau marinați carnea, apoi congelați-le în porții mai mici. Acest lucru vă permite să scoateți doar cât aveți nevoie, iar timpul de pregătire este redus semnificativ.

 

  • O altă piatră de temelie a muncii de succes în bucătărie este organizarea și planificarea.

Planificarea săptămânală a meniului nu numai că vă ajută să determinați ingredientele necesare în avans, dar contribuie și la efectuarea de achiziții conștiente și economice. Achiziționarea ingredientelor în avans înseamnă că vei avea întotdeauna toate ingredientele necesare la îndemână, astfel încât să poți evita graba de ultim moment către magazin, ceea ce te economisește timp și energie.

 

Acești pași pregătitori nu numai că scurtează timpul de preparare a alimentelor, dar contribuie și la formarea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase, deoarece vei fi mai puțin înclinat să apelezi la soluții rapide, dar nu foarte hrănitoare.

 

Trucuri și tehnici

Reducerea timpului petrecut în bucătărie nu înseamnă doar să petreci mai puțin timp gătind, ci și să-ți folosești timpul mai eficient. Pentru aceasta sunt esențiale aparatele de bucătărie care economisesc timp și care pot îndeplini mai multe funcții în același timp.

Gândiți-vă la roboatele de bucătărie multifuncționale care pot toca, amesteca, frământa și pot face multe alte sarcini. Aceste unelte sunt adevărate miracole care economisesc timp, deoarece trebuie să aloci mai puțin timp pregătirilor și îndeplinesc mai multe funcții, așa că trebuie să curățați mai puține unelte după aceea.

Accesoriile acceleratoare de bucătărie, cum ar fi curățătoarea de legume, feliatoarele tip mandolină sau pungile de marinare rapidă sunt, de asemenea, de mare ajutor în bucătărie. Aceste instrumente pot reduce semnificativ timpul de pregătire, permițându-vă să petreceți mai mult timp bucurându-vă de masă și mai puțin timp lucrând.

Mâncărurile care se pot prepara intr-un singur vas pot aduce, de asemenea, adevărată magie în bucătărie. Acestea nu numai că reduc cantitatea de vase de spălat, ci și timpul de preparare și gătire. De asemenea, metodele rapide de prăjire și gătit precum prăjirea rapidă la wok sau gătitul sub presiune pot face minuni. Aceste metode nu numai că economisesc timp, dar au ca rezultat și arome mai intense, ceea ce transformă fiecare masă într-o experiență specială.

 

Organizare și eficiență

Pentru ca bucataria sa fie nu doar inspirata, ci si functionala, este esentiala amenajarea si organizarea eficienta. Contează foarte mult dacă bucătăria este proiectată în așa fel încât toate uneltele și ingredientele să fie ușor accesibile: astfel reduceti timpul petrecut căutând. Aceasta înseamnă că aranjați uneltele și materialele utilizate frecvent, astfel încât acestea să fie întotdeauna la îndemână, în timp ce articolele utilizate mai puțin frecvent sunt mai departe.

Sistemele de depozitare bine concepute, cum ar fi containerele etichetate, organizatoarele de sertare și suporturile de perete, nu numai că vă ajută să găsiți totul cu ușurință, dar vă ajută și să maximizați spațiul din bucătărie.

Efectuarea sarcinilor în paralel poate crește, de asemenea, eficiența, reducând în același timp timpul petrecut în bucătărie. Efectuarea simultană a diferitelor sarcini (tăierea legumelor, prăjirea cărnii) vă poate ajuta să pregătiți mâncarea mai rapid. Desigur, trebuie să te concentrezi pentru asta, dar este ușor să te obisnuiesti cu gătitul multitasking!

Ține cont de aceste strategii pentru a-ți face activitățile din bucătărie mai ușoare și mai puțin stresante pe măsură ce pui mâncare delicioasă pe masă.

 

Rețete care economisesc timp și sfaturi alimentare

Rețetele care economisesc timp își merită greutatea în aur. Rețetele rapide și ușoare vă fac viața mai ușoară - ele sunt cheia pentru crearea unei rutine alimentare eficiente.

Reciclarea resturilor este, de asemenea, o modalitate genială de a reduce risipa și de a crea mâncăruri noi, interesante din resturile din zilele anterioare – în cel mai scurt timp. În plus, mesele și gustările pregătite în prealabil sunt grozave pentru a avea mereu ceva sănătos la îndemână atunci când ți-e foame, astfel încât să poți evita tentația fast-food-ului.

Lăsați aceste soluții care economisesc timp și sfaturi alimentare să vă inspire în viața de zi cu zi! Schimbați modul în care vă gândiți la mese și la pregătirea alimentelor!

 

Aruncă o privire la gama noastraoferim o mulțime de instrumente care te ajută să economisești timp în bucătărie!

Articole similare pe această temă:

Ce vor mânca oamenii peste 100 de ani?

2024. 04. 19.

Citește mai departe


Gustări festive: Rețetă de tort cu ciocolată de Paște

2024. 03. 21.

Citește mai departe


Secretul pizzei napolitene

2024. 03. 11.

Citește mai departe


Tort cu nuca fara gluten cu coronita de smochine si reteta video

2024. 02. 26.

Citește mai departe


3 retete rapide si usoare

2024. 02. 07.

Citește mai departe



Produse aferente