gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Cum sa alegi o masina de spalat vase industriala?

2016. 04. 13.

Cum sa alegi o masina de spalat vase industriala?

Ustensilele murdare descurajeaza oaspetii, si atrage ca un magnet organele de siguranta alimentara si de supraveghere a igienei. Daca vrei ca afacerea ta sa creasca si sa serveasca din ce in ce mai multi oaspeti, achizitionarea unei masini de spalat vase industriale devine inevitabila in multe privinte.

Dar cum alegi intre numeroasele modele, tipuri si performante diferite?

Inainte de a intra in detalii, sa aruncam o privire la modul in care functioneaza masinile de spalat vase industriale. Cea mai importanta diferenta fata de masinile de spalat vase care sunt cunoscute in gospodarii de mult timp este ca spala si clatesc farfuriile si paharele din ele in 2-3 minute. Masinile de spalat vase industriale comerciale se curata de obicei cu apa calda si se clatesc cu apa fierbinte (si astfel dezinfecteaza), dar nu usuca. Prin urmare, vasele curate raman umede si trebuie lasate sa se scurga (se usuca rapid datorita clatirii cu apa fierbinte).

Masinile de spalat vase industriale folosesc agenti speciali de curatare si clatire lichide pentru spalare, nu pot fi folosite cu detergenti de uz casnic. Lichidul de clatire este aspirat de o pompa in majoritatea aparatelor, dar lichidul de spalare trebuie fie adaugat manual in rezervor, fie achizitionata o pompa de dozare a detergentului, care va face aceasta lucrare pentru noi. In toate cazurile, va recomandam sa folositi pompa, deoarece astfel masina va absorbi doar detergentul minim necesar si puteti economisi multi bani.

Si acum sa vedem cum poti alege masina de spalat vase de bucatarie ideala pentru tine!

Alege in functie de posibilitatile locatiei!

Oriunde intentionati sa instalati masina de spalat vase, trebuie sa existe o iesire de apa si canal pe o distanta de cel mult un metru, precum si o optiune de conectare electrica (monofazata sau trifazata, in functie de masina respectiva). Masinile de spalat vase cu incarcare frontala sunt de obicei plasate sub blatul de lucru, in timp ce masinile de spalat vase cu incarcare superioara si masinile de spalat vase cu capota necesita mai mult spatiu si nu poate amplasate nimic deasupra.

Este important ca apa uzata sa iasa din masina si, spre deosebire de mașinile de spalat vase de uz casnic, masinile de spalat vase industriale de obicei nu includ o pompa de scurgere din fabricatie. Daca asezati masina intr-un loc in care iesirea de canalizare se afla sub masina, nu exista nicio problema, apa uzata pur si simplu curge afara. Dacă conexiunea la canal este la o inaltima mare de 10 cm de podea, masina trebuie fie asezata pe un suport, sau trebuie achizitionata o pompa de drenaj pentru evacuarea apei uzate.

Alege in functie de dimensiunea cosului de spalat!

Daca cauti doar o masina de spalat vase industriala pentru pahare mai mici, cesti de cafea si farfurii mici, cea mai practica este o masina de spalat cu incarcare frontala, cu un cos de 35x35cm sau 40x40cm. Daca doriti sa curatati chiar si farfuriile de dimensiuni medii, este indicat sa alegeti masină de spalat vase cu un cos de minim 50x50cm. Va recomandam sa spalati tigaile sau tavile numai intr-o masina speciala de spalat vase cu un cos mare. ajánljuk. 

Alegeti in functie de dimensiunea maxima a farfuriilor!

Masinile de spalat vase si pahare nu sunt mari in interior, masina de spalat vase mai mica GAMMO, de exemplu, poate incape pahare cu inaltimea de pana la 27 cm. Daca doriti sa spalati pahare si farfurii mai mari, ar trebui sa alegeti dintre masinile de spalat vase cu incarcare frontala sau masinile de spalat vase cu capota care au dimensiuni interioare mai mari.

Cateva exemple (dimensiunile sunt date pentru farfurii, pentru pahare poti conta pe dimensiuni mai mici cu 1-2 cm!):
- masina de spalat vase cu incarcare frontala GAMMO 500 poate incape farfurii cu un diametru maxim de 32 cm
- masina de spalat vase cu incarcare frontala SAMMIC  se potriveste cu farfurii cu un diametru maxim de 39 cm
- farfuriile cu diametrul de pana la 42 cm se potrivesc in masina de spalat vase GAMMO cu capota.

lege in functie de capacitatea de spalare pe ora!

Toate masinile de spalat vase au un ciclu de spalare de o anumita lungime, de obicei doua sau trei minute. In acest timp, are loc si spalare cu apa calda si clatire cu apa fierbinte. Puteti calcula capacitatea teoretica a masinilor de spalat vase uitandu-va la cate cicluri spalati, adica o masina de spalat vase cu un ciclu fix de 3 minute poate spala teoretic 20 de cosuri pe ora.

In practica, insa capacitatea poate fi mai mica decât aceasta, deoarece este nevoie de timp pentru a incalzi apa necesara pentru spalare si clatire. In general, merita sa acordati 3-5 minute timp de incalzire intre cicluri daca doriti rezultate perfecte. Exista si mașini de spalat vase care garanteaza o temperatura constanta a apei cu elementul lor de incalzire performant, dar costa de cateva ori mai mult decat masina de spalat vase industriala medie.

Pe scurt, aceste lucruri merita luate in considerare inainte de a cumpara o masina de spalat vase industriala:
- care design de masina de spalat vase ar fi ideal pentru locatia data (incarcare frontala, incarcare de sus sau cu capota)?
- care este cea mai mare farfurie sau pahar pe care vrei sa o speli? (in descrierile produselor, precizam dimensiunile care se pot spala in masina)
- ce cantitate vrei sa speli cu masina? (dimensiunea cosului arata cate vor incape)
- este necesar sa cumperi pompa de drenaj? (da, daca conexiunea la canal nu este pe podea)
- este necesara achizitionarea pompei de dozare a detergentului? (recomandat dacă doriti sa economisiti detergent)

Daca mai aveti intrebari, va stam la dispozitie la numarul de telefon sau e-mail din partea de sus a paginii!

Articole similare pe această temă:


Produse aferente