gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Confitare: cum și de ce se face?

2022. 09. 14.

Confitare: cum și de ce se face?

Confitare: din nou un termen de bucătărie pe care trebuie să-l cunoști. Ce ar putea fi? De fapt, este o metodă de conservare foarte practică care devine din ce în ce mai la modă ca metodă de bucătărie.

Ce este confitarea?

Confitarea este un proces în care carnea poate fi conservata folosind puterea izolatoare a grăsimii. Acesta blochează carnea de la oxigen, astfel încât bacteriile care ar începe să se strice nu se pot înmulți în ea.

Desigur, acest obicei practic a fost dezvoltat de gospodine cu secole în urmă, deoarece fără frigider trebuie să fii plin de resurse. La urma urmei, confitarea nu este altceva decât gatire în grăsime. Tocmai așa, sub presiune, au descoperit cel mai mare avantaj al confitului: rezultă arome foarte delicioase, suculente, chiar și carnea uscată va fi delicioasă și moale.

Datorită acestui fapt, confitarea se confruntă acum cu o renaștere ca proces de bucătărie. Este o soluție grozavă pentru conservarea și chiar îmbunătățirea gustului și texturii anumitor cărni și nu întâmplător găsim preparate confitate în cele mai bune restaurante.

Cum sa confitam?

În timpul confitari folosim multă grăsime, în care gatim carnea timp îndelungat, încet, la temperatură scăzută. În timpul preparării, merită să lăsați carnea în grăsime până la 24 de ore. Desigur, putem adăuga apoi condimentele, care depind de tipul de carne, precum și de tipul de grăsime. Adăugați grăsime de porc, usturoi, sare și piper la carnea de vită sau de porc. De asemenea, merită să adăugați grăsime de porc, rozmarin și cimbru la căprioară. Grăsimea de gâscă este potrivită pentru păsări. Apoi putem începe să gătim lent.

Pentru asta, dacă ne dorim cu adevărat să fim profesioniști, avem nevoie de echipamentul potrivit. Pentru aceasta, putem arăta cuptoare de confitare de calitate, care pot fi folosite pentru a pregăti mâncare confit de calitate restaurant. 

De exemplu, cu dispozitivul combi Helia-48 din interiorul camerei, puteți prăji peștele și carnea în același timp, fără ca acestea să preia aromele reciproc. Motivul pentru aceasta este că spațiul cuptorului rămâne fără oxigen. Acest dispozitiv profesional este potrivit pentru afumatul la rece, afumatul cald, confitare, aburirea și menținerea caldă. 

Cât timp confitam? Depinde si de tipul de carne. Coastele de porc pot dura până la 4 ore, în timp ce pulpele de rață mai mici pot dura până la 3 ore. Este suficient să confitam la 80-100 de grade. 

Ce sa confitam?

Carnea mai mare merită în general confitată și este mai bine să lăsați toată carnea în bucăți mai mari. Carnea roșie este cel mai adesea confitată. De exemplu, carnea de vanat, porc, vita, obrajii de vita si coastele de porc, merita confite deoarece din carne se pot extrage arome foarte gustoase prin acest proces. Carnea roșie de pasăre este, de asemenea, o materie primă foarte bună pentru această procedură. La urma urmei, pieptul de rață sau de gâscă, ficatul de gâscă îngrășat, ficatul de rață și, bineînțeles, pulpa sunt potrivite în special pentru confitare. 

In cazul carnii de porc, pulpele si costitele pot fi de asemenea foarte bune. Nu merită să confitam acele cărnuri care altfel ar fi preparate la grătar sau sunt prajite rapid. Carnea care este gătită mult timp este potrivită pentru aceasta procedură.

Si peștele poate fi confitat! Cu toate acestea, merită să folosiți ulei de gătit pentru asta și, în funcție de pește, putem adăuga în grăsime mărar, usturoi și chiar ghimbir ca condiment.

Ce folosiți pentru condimente și cum îl conservati?

Pentru condiment, merită să folosiți condimentele care se potrivesc cu tipul de carne ales. Datorită grăsimii și gătirii lente, carnea absoarbe perfect condimentele. Rozmarin, cimbru pentru căprioară sau alt vânat, usturoi pentru păsări. 

Carnea finită trebuie lăsată să se răcească în grăsimea confitată. Apoi trebuie acoperită și pusă la frigider, astfel încât carnea să poată fi consumată până la șase luni. 


Dacă vă place să gătiți și doriți să folosiți cele mai profesionale unelte posibile chiar și acasă, atunci aruncați o privire la oferta noastră!

Articole similare pe această temă:

Ce vor mânca oamenii peste 100 de ani?

2024. 04. 19.

Citește mai departe


Confitare

2024. 03. 28.

Citește mai departe


Gustări festive: Rețetă de tort cu ciocolată de Paște

2024. 03. 21.

Citește mai departe


Secretul pizzei napolitene

2024. 03. 11.

Citește mai departe


Tort cu nuca fara gluten cu coronita de smochine si reteta video

2024. 02. 26.

Citește mai departe



Produse aferente