gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Confitare

2024. 03. 28.

Confitare

Confitare: Ce înseamnă?

De unde altundeva ar putea proveni confitarea, dacă nu din bucătăria franceză? Ca termen culinar, confitarea acoperă un proces practic care s-a ridicat de la tehnica de conservare la practici de bucătărie.

Confitarea se bazează pe puterea izolatoare a grăsimii. Se bazează pe gătirea cărnii în grăsime timp îndelungat, extrem de încet și la temperatură scăzută. Drept urmare, grăsimea acoperă perfect carnea, blocând-o astfel de la oxigen. Datorită acestui fapt, bacteriile care provoacă deteriorarea cărnii nu se vor putea înmulți. Este important să odihniți carnea într-un loc uscat și răcoros după o gătire lungă - de preferință într-o pivniță sau frigider, sau poate într-o cămară rece.

 

Originea confitari

Deși tocmai am descris confitarea ca fiind un proces francez, imaginea este puțin mai nuanțată decât atât, iar opiniile diferă cu privire la originea procesului. Cuvântul provine în mod clar din limba franceză, dar este posibil ca tehnologia să nu fie vorbitoare de limbă franceză.

Potrivit unor surse, confitarea poate fi legat de numele unui fizician britanic, Benjamin Thompson. El a remarcat la sfârșitul secolului al XVIII-lea că o bucată de carne grasă care se răcește după coacere în mediul potrivit nu numai că rămâne intactă, ci devine și gustoasă și moale. Două secole mai târziu, fizicianul britanic de origine maghiară Miklós Kürti a prăjit miel la 80°C timp de aproape 9 ore, ca dovadă a notei lui Thompson.

Și să nu uităm teoria că gospodinele cunoșteau deja metoda cu secole în urmă, până la urmă, trebuiau să gestioneze conservarea fără frigider. Desigur, este îndoielnic când predecesorii noștri și-au dat seama de principalul avantaj al ungerii cu grăsime (cum este de obicei descris pe scurt confitarea): și anume, că chiar și carnea fragedă și uscată capătă arome și moliciune cerească prin utilizarea acestei practici.

 

Procesul de confitare sau cum se confiteaza?

Nu mai e nimic de făcut, să vedem cum să confitam! Ce vei avea cu siguranță nevoie:

  • cantități mari de grăsime

Pentru carnea de vită, căprioară și porc, ar trebui să folosiți untură.

Grăsimea de gâscă se potrivește cel mai bine cu păsările de curte.

  • condimente

Usturoiul, sare și piper trebuie adăugate la carnea de vită și porc.

Rozmarinul și cimbru se potrivesc cel mai bine cu vânatul.

Și pentru păsări de curte, merită să ne gândim la condimentele mai îndrăznețe.

  • instrument potrivit pentru confitare

Folosiți cuptoare de confitare concepute în acest scop!

 

Procesul de confitare arată astfel:

  1. În timpul preparării, se recomandă lăsarea cărnii în grăsime până la o zi întreagă (24 de ore). (Nu tăiați carnea în bucăți mici, este mai bine să o lăsați în bucăți mai mari!)
  2. Puteți adăuga condimentele deja acum!
  3. După o perioadă suficientă de pregătire, poate începe gătirea lentă.
  4. Cât timp durează gătirea depinde de tipul și dimensiunea cărnii. De regulă, coastele de porc au nevoie de aproximativ 4 ore, iar păsările de curte mai mici pot dura aproximativ 3 ore. Temperatura ideală pentru confiare nu depășește 80-100°C.
  5. Lăsați carnea finită la răcit în grăsimea confitată!
  6. La final, acoperiți bine carnea și puneți-o la frigider sau in pivniță!

 

Ce poti confita?

Practic, confitarea a fost inventat pentru cărnurile mai mari, roșii. Carnea de vânat, porc și vită pot fi alegeri perfecte. Obrazul de vită, muschiul de porc de exemplu, sunt populare când vine vorba de confitare. Atât pieptul de rață, cât și pieptul de gâscă sunt îmbogățiți cu arome divine în timpul confitari și merită experimentat și cu foie gras și ficat de rață.

Ca regulă de aur, este bine să rețineți că ceea ce ați prepara la grătar, NU confitați! Dar acele cărnuri care se gătesc mult timp se dovedesc a fi o alegere excelentă pentru confitare!

 

Confitarea se confruntă cu o renaștere. Cele mai bune restaurante oferă preparate confitate. Bucătarii amatori cărora le place să experimenteze fac confit atunci când se pregătesc pentru ceva mare. Dacă doriți și să luati oaspeții și membrii familiei din picioare cu carne confitată, atunci folosiți  instrumente profesionaleOricine gustă delicatesa ta confitata va linge cu siguranță toate cele 10 degete!

Articole similare pe această temă:

Totul despre rulourile de primăvara

2024. 04. 16.

Citește mai departe


Rețete tradiționale într-un mod modern

2024. 01. 26.

Citește mai departe


Mâncăruri de Crăciun inovatoare

2023. 12. 05.

Citește mai departe


Mâncăruri tradiționale de Crăciun

2023. 12. 05.

Citește mai departe


Ingrediente care stimulează imunitatea

2023. 10. 26.

Citește mai departe



Produse aferente