gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Ceremonia ceaiului de la ora cinci: va vom arata totul

2023. 02. 20.

Ceremonia ceaiului de la ora cinci: va vom arata totul

Tineti o dupa-amiaza de ceai britanic 

Ceaiul englezesc de dupa-amiaza nu este doar o traditie interesanta, ci si un program interesant. Daca organizati o intalnire cu prieteni, poate fi o idee foarte buna sa o organizati sub forma unui ceai de la ora cinci. Este un program distractiv si creativ pentru a imita acest obicei, cu toate micile lui momente, de a ne pune in pielea doamnelor si lorzilor britanici pentru o dupa-amiaza. 

Care este originea ceaiului englezesc? Se presupune ca sotia anteriorul rege Carol al II-lea a creat acest obicei in secolul al XVII-lea. Pentru ca a considerat ca timpul dintre doua mese este prea lung, a considerat ca este necesar sa introduca o gustare. Nu stim care a fost motivatia reala a reginei, dar cert este ca ceaiul a fost o oportunitate grozava de a crea o forma mai informala de intalnire intr-o lume a formelor supra-reglementate de contact social decat petrecerile de seara.

Ma viszont érdekes témája lehet egy jó kis összejövetelnek. Ami kötelező: Uborkás szendvics, tejes tea, és a porcelán étkészlet. 

 

Ce trebuie servit si cum in timpul ceaiului de la ora cinci? 

Ceaiul englezesc este asadar o masa intreaga si, desigur, exista reguli pentru orice. De exemplu, ce servim si cum. Delicatesele trebuie servite pe o tava cu trei niveluri, a carei ordine nu conteaza. 

Ceaiul

Ceaiul este de obicei este ceai negru. Ceaiul Earl Grey a fost numit dupa primul ministru cu acelasi nume, al carui prenume era Charles, caruia ii placea sa aromeze ceaiul cu citrice si cardamom. Potrivit legendei, singurul motiv pentru care britanicii pun lapte in ceai este sa raceasca bautura fierbinte, ferind cupele de portelan delicate, care se sparg usor. In orice caz, stim ca este indicat sa punem fie lapte, fie zahar in ceai, cel putin daca suntem in Anglia. Bautura nu trebuie amestecata mult timp, lingurita trebuie scoasa din cana cat mai curand posibil.

Nu contează cât timp ne înmuim ceaiul! Când faceți ceaiul perfect, temperatura apei ar trebui să fie între 96-98 de grade, iar iarba de ceai trebuie să fie înmuiată timp de 3-5 minute pentru a fi corectă. Pentru a putea face întotdeauna ceai englezesc perfect, aparatul de ceai SAGE vă poate fi de mare ajutor.

Scone

Farfuria superioara a tavii cu trei niveluri deja amintita este pentru scone, prajitura englezeasca, aluatul caruia este asemanator pogaceilor noastre, doar dulce si se consuma cu dulceata. Daca doresti sa o pregatesi aceasta delicatesa,acest video te va ajutain acesta! Pentru a face scones, va recomandam robotul nostru de bucatarie profesionala preferat, care poate fi folosita pentru a face o multime de lucruri pe langa aluatul pentru prajituri.

Sandvisuri

Cel mai faimos sandvis, favoritul reginei Elisabeta, este sandvisul simplu britanic cu castraveti. Care este secretul? Precizia. Reteta trebuie urmata perfect. In primul rand, se taie crusta painii traditionale albe. Apoi ungem feliile cu unt, pana la marginea feliei, deoarece sarcina lor este sa protejeze feliile de paine de umezeala. Apoi, castravetii cruzi taiati subtire sunt asezati pe sandvis in mai multe straturi. Un feliator ca aceasta poate fi la indemana pentru asta, deoarece grosimea feliilor de castraveti trebuie luata serios. Apoi adaugati putina sare si suc de lamaie la castraveti. Apoi punem cealalta felie de paine unsa cu unt peste sandvis. La final, taiem sanvisul pe diagonala, astfel incat pe masa sa fie pusa o mini gustare triunghiulara. 

Cookie-uri

Acestea sunt de obicei biscuiti, mini prajituri englezesti de ceai cu unt. Gustul lor este divin si sunt foarte raspandite si in Ungaria. Puteti gasi cu usurinta retete divine pentru acestea. Cu robotul deja amintit vei face cu placere chiar si clasica prajitura cu ceai, mai ales daca achizitionezi si aceasta forma de biscuiti!

 

Pofta buna!

Articole similare pe această temă:


Produse aferente