gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Bomboane de pom de casă

2023. 12. 05.

Bomboane de pom de casă

Bomboane de pom de casă

Surprinde familia cu adevărate specialități anul acesta! Crăciunul este și o sărbătoare a grijei față de ceilalți: vă puteți arăta grija și îngrijindu-vă de sănătatea celor dragi. Cu puțină grijă, puteți face gustările de Crăciun mai sănătoase. Vă puteți salva familia și prietenii de o mulțime de aditivi artificiali dacă faceți bomboane de pom acasă!

 

Invaluire cu ciocolată

Dacă doriți să faceți bomboane de pom invaluite in ciocolată, trebuie să procedați întotdeauna în același mod!

Pune ⅔ din ciocolată într-un castron! Fierbe apa intr-o oala mica, apoi pune vasul deasupra oalei! Este foarte important ca fundul vasului să nu atingă apa clocotită! Cand ciocolata este complet topita, se ia de pe foc. Apoi adăugați ⅓ rămas. In acest fel se va topi si ciocolata ramasa, insa masa se va raci la temperatura ideala pentru invaluire.

 

Bomboane de pom cu portocale-migdale

Ingrediente

  • 2 căni de zahăr
  • 1 cană de apă
  • ½ cană sirop de glucoză
  • 1 lingurita de extract de portocale
  • ½ cană migdale măcinate
  • ciocolata neagra

1. Se încălzește zahărul, apa și siropul de glucoză la foc mediu, apoi se amestecă până când zahărul se dizolvă. Se lasa apoi sa fiarba, apoi se pune focul la mediu!

2. Când amestecul ajunge la 120 de grade, se ia de pe foc. Adăugați extractul de portocale și migdalele.

3. Înmuiați bomboanele de pom în ciocolată. Așezați-o pe o tavă și puneți-o la frigider, trebuie doar să așteptați să se întărească ciocolata.

 

Bomboane de pom cu nuga

Ingrediente

  • 2 căni de zahăr
  • 1 cană de apă
  • ½ cană sirop de glucoză
  • ½ cană de rom
  • 1 cana nuci tocate
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • vârf de cuțit de sare
  • ciocolata neagra

1. Încinge zahărul, apa și siropul de glucoză la foc mediu. Se amestecă până când zahărul este complet dizolvat. Când amestecul începe să fiarbă, reduceți focul la mediu.

2. Imediat ce siropul de zahăr ajunge la temperatura dorită, se ia de pe foc, apoi se amestecă cu rom! Fiți foarte atenți deoarece amestecul poate exploda atunci când adăugați rom.

3. Amestecați în masă nucile măcinate, extractul de vanilie și un praf de sare. Se lasa sa se odihneasca cateva minute. După modelare, scufundă-le în ciocolată neagră și bomboane de pom cu nuga sunt gata!

 

Bomboane de pom cu Oreo

Ingrediente

  • 2 cani de fursecuri Oreo zdrobite (inclusiv crema)
  • 1 cană de zahăr pudră
  • ½ cană cremă de brânză moale (de exemplu, cremă de brânză)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • vârf de cuțit de sare

1. Amestecă fursecurile Oreo zdrobite și zahărul pudră într-un castron. Adăugați în amestec crema de brânză moale, extractul de vanilie și un praf de sare. Amestecați bine pentru a obține o masă omogenă!

2. Formați bile mici din masă și așezați-le pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Se da la congelator 1-2 ore: se va solidifica in acel timp.

3. Apoi scufundați bomboanele de pom în ciocolată și puneți-le la frigider.

 

Ți-au plăcut modalitățile practice de a face bomboane de pom de casă? Atunci nu ezita, începe să le faci! La noi vei gasi tot ce ai nevoie!

Articole similare pe această temă:

Clatite pentru toata lumea de Ziua Copilului!

2024. 05. 15.

Citește mai departe


Ce vor mânca oamenii peste 100 de ani?

2024. 04. 19.

Citește mai departe


Faceți cunoștință cu storcatorul de fructe!

2024. 03. 22.

Citește mai departe


Gustări festive: Rețetă de tort cu ciocolată de Paște

2024. 03. 21.

Citește mai departe


Secretul pizzei napolitene

2024. 03. 11.

Citește mai departe



Produse aferente