gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Aparat de pasat: la ce este bun și cum se folosește?

2022. 03. 24.

Aparat de pasat: la ce este bun și cum se folosește?

 Aparat de pasat: la ce este bun și cum se folosește?

Storcatorul este dovada câte posibilități se ascund în fiecare aparat de bucătărie, pe care de multe ori nici nu le observăm. Cu toate acestea, un astfel de dispozitiv poate fi folosit nu numai în restaurantele profesionale, ci chiar și acasă! 

Ce este stoarcerea?

Stoarcerea este un proces de bucătărie în care alimentele cu fibre mai grosiere sunt făcute mai pulpoase, iar părțile valoroase ale materiei prime sunt separate de părțile fără valoare, inutilizabile. De exemplu, semințele din carnea fructelor, oase mai mici, strunoase din pește. Mulți oameni apelează la blender în cazurile în care strecurătoarea ar putea fi folosită pentru a obține un rezultat ideal: alimente cu consistență de piure, curățate de toate substanțele inutile.

 

Stoarcerea este un proces de bucătărie în care alimentele cu fibre mai grosiere sunt făcute mai pulpoase, iar părțile valoroase ale materiei prime sunt separate de părțile fără valoare, inutilizabile. De exemplu, semințele din carnea fructelor, oase mai mici, strunoase din pește. Mulți oameni apelează la blender în cazurile în care storcatorul ar putea fi folosită pentru a obține un rezultat ideal: alimente cu consistență de piure, curățate de toate substanțele inutile. 

La ce folosim storcatorul?

Indiferent dacă sunteți atrași de mâncăruri tradiționale gătite în casă, de arome internaționale sau de bucătăria modernă, veți găsi exemple de feluri de mâncare pentru care cunoașterea acestui proces vă va fi de folos. 

Stoarcerea când gătiți supa de pește

Ciorba de pește de la Dunăre, Tisa și Balaton sunt diferite, iar acest subiect este subiect de dezbatere serioasă. Nu se obișnuiește să stoarceți supa de pește din Dunăre, în timp ce unii spun că tocmai această operațiune dă savoarea și sufletul ciorbei de pește din Tisa. De fapt, despre supa de pește este de remarcat faptul că restaurantelor le place în special să o pregătească prin stoarcerea ei, pentru că astfel vor servi cu siguranță calitatea potrivită și nu vor fi mici fragmente de oase în supă.

Cum stoarcem pestele? De fapt, dispozitivele de filtrare pot fi manuale sau electrice..
Dacă nu aveți de gând să gătiți suc de pește în cantități industriale, atunci există șanse mari ca una dintre 
storcatoarele noastre manuale să vă fie de mare ajutor.

Dulceata si sosuri

Puteți face dulceață divină de casă din fructe cu semințe mici. Puteți folosi multe rețete creative pentru a condimenta fructele care sunt divine în sine, cei care sunt cu adevărat dedicați au încercat deja zmeură cu mentă, căpșuni cu rubarbă sau dulceață de mere de soc. Desigur, este păcat pentru producătorii de gem de rutină să descrie că materia primă cu semințe mici trebuie stoarsă. Situația este asemănătoare cu dulcețurile în cazul chutney-urilor, deoarece, de exemplu, folosim ca materie primă fructele făcute piure atunci când facem chutney-uri de coacăze, gutui sau som. 

 

Dar, de exemplu, te-ai gândit vreodată să faci sos de roșii de casă pentru paste italiene autentice? Pentru asta vei avea nevoie de piure de roșii!
Cu toate acestea, merită să vă gândiți și la cantitate. Performanța unei strecurătoare manuale este de 30-36 kg/oră, astfel încât să obosești în proces. Prin urmare, dacă stoarceți în mod regulat, cel mai probabil merită să cumpărați o strecurătoare electrică care poate rezista până la 400 kg/oră, astfel încât să nu fie nevoie nici măcar să obosiți fizic. 

 

Acestea sunt doar exemplele cele mai frecvente, dacă ne lăsăm imaginația să zboare, putem găsi o mulțime de feluri de mâncare care sunt incitante de preparat acasă, dar povara stoarcerii este cea care ne împiedică să experimentăm. De exemplu, v-ați gândit vreodată cât de ușor este să faceți zakuska, ajvár sau sucuri de fructe de casă..

 

Sperăm că v-am făcut să doriți să încercați acest procedeu acasă.. Vizitați magazinul nostru online, unde veți găsi cele mai bune storcatoare!

Articole similare pe această temă:

Ce era pe masă la banchetele antice?

2024. 04. 05.

Citește mai departe


Secretul pizzei napolitene

2024. 03. 11.

Citește mai departe


3 retete rapide si usoare

2024. 02. 07.

Citește mai departe


Pasi conservari sucului de roșiilor

2024. 02. 02.

Citește mai departe


Alimente bogate în vitamine

2024. 01. 22.

Citește mai departe



Produse aferente