gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Alimente bogate în vitamine

2024. 01. 22.

Alimente bogate în vitamine

Menține-ți sănătatea cu alimente bogate în vitamine!

Este iarnă: sezonul de gripă și influenza. Nu mai poți amâna întărirea sistemului imunitar. Cum poti face acest lucru? Desigur, cu o dietă bogată în vitamine! Nenumarate optiuni iti stau la dispozitie, datorita diversitatii de fructe si legume.

Vitaminele pot forma un adevărat scut împotriva agenților patogeni. Vitamina C, de exemplu, care se găsește nu numai în portocale, ci și în ardei, broccoli și alte legume, este un adevărat medicament miracol care stimulează imunitatea. Sau luați vitamina D, care nu numai că vă întărește oasele, dar are și un efect bun asupra stării de spirit - da, ajută și împotriva depresiei de iarnă!

Dar nu numai aceste vitamine există. De la vitamina A la complexul B la vitamina E, fiecare are propria sa superputere de a contribui la sănătatea corpului și a minții tale. Și te poți bucura de toate acestea sub formă de mâncare delicioasă. Pregătește-te, pentru că suntem pe cale să ne scufundăm în lumea captivantă a rețetelor bogate în vitamine!

 

5 feluri de mâncare bogate în vitamine

Vă arătăm cinci rețete cu care nu numai că vă puteți întări sistemul imunitar, dar și starea de spirit (fie și doar pentru că sunt cu adevărat delicioase)!

1. Supa pentru stimularea sistemului imunitar

Să începem cu un clasic! Supa de legume nu se demodează niciodată, mai ales dacă este plină de toate lucrurile bune de care are nevoie sistemul imunitar. Toate legumele – în special morcovii, țelina și broccoli – sunt mici puteri de stimulare a sistemului imunitar. Și dacă acceptați un sfat: puneți un pic de turmeric in supa! Va fi și mai colorat și sănătos!

2. Salata „bombă de vitamina C”.

O salată care vă va exploda cu siguranță rezervele de vitamine! Tot ce trebuie să faci este să combini frunze verzi proaspete (cum ar fi spanac sau rucola) cu câteva felii de portocală și o mână de nuci. Asezonată cu un sos rapid cu ulei de măsline, această salată este o adevărată „bombă de vitamina C”.

3. Smoothie-ul de dimineață bogat în energie

Nu ai timp să gătești dimineața? Nicio problemă, ia un blender și aruncă toate bunătățile pe care le poți găsi: banane, căpșuni, afine și puțin lapte de migdale. O mixare rapidă, iar smoothie-ul de dimineață plin de vitamine este gata.

4. Legume prăjite

Prăjiți câteva legume de sezon (puteți folosi și dovlecei, cartofi dulci sau sfeclă). Condimentează-le cu ierburile tale preferate și ai garnitura sau felul principal perfect, bogat în vitamine.

5. Desert cu fructe

Încheiați mesele cu un desert ușor, de fructe. Faceți un vas cu fructe în care fructele de sezon precum merele sau mandarinele sunt personajele principale. Înnebunit cu puțină miere și scorțișoară, acest desert nu este doar delicios, ci și plin de vitamine.

 

Fiecare fel de mâncare este ușor și rapid de preparat, în același timp garantat că va însenina zilele de iarnă și mesele deopotrivă! Încearcă-le și bucură-te de puterea bombastică a vitaminelor! Dacă întreaga familie este sănătoasă, există mai mult timp pentru experiențe împărtășite!

 

Ești gata să-ți faci bombele de vitamine cu cele mai bune unelte de bucătărie? La noi vei gasi tot ce ai nevoie pentru succes in bucatarie! Amintiți-vă, primul pas către gătitul sănătos este obținerea instrumentelor potrivite. Și dacă vrei să fii la curent cu cele mai recente rețete și sfaturi, urmărește-ne și pe Facebookon!

Articole similare pe această temă:

Clatite pentru toata lumea de Ziua Copilului!

2024. 05. 15.

Citește mai departe


Ce vor mânca oamenii peste 100 de ani?

2024. 04. 19.

Citește mai departe


Ce era pe masă la banchetele antice?

2024. 04. 05.

Citește mai departe


Gustări festive: Rețetă de tort cu ciocolată de Paște

2024. 03. 21.

Citește mai departe


Secretul pizzei napolitene

2024. 03. 11.

Citește mai departe



Produse aferente