gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

6 argumente in favoarea pastelor de casa

2023. 03. 07.

6 argumente in favoarea pastelor de casa

Pastele de casa sunt mai gustoase

Datorita prospetimii sale, pastele de casa pot fi mult mai gustoase decat pastele uscate cumparate din magazin sau chiar versiunile congelate. In plus, este si un mare avantaj ca este facut sau poate fi facut din ingrediente naturale. In acest fel, poate avea un gust mult mai bun decat pastele preambalate sau congelate. Desigur, totul depinde de tine, deoarece trebuie sa experimentezi cu ingredientele si proportiile potrivite. Bucataria italiana jura pe pastele dure, pentru care inafara de faina sunt necesare doar oua si apa minima. 

Prepararea pastelor de casa este o experienta speciala

Prepararea aluatului poate fi, de asemenea, o provocare si o experienta. Experimentati cu textura potrivita si apoi va dati seama ce fel de aluat ar trebui sa fie rezultatul. Daca va plac lucrurile facute manual, autentice, dar doriti sa va cresteti eficienta cu unelte moderne, atunci un aparat manual de paste va poate fi de mare ajutor. Ganditi-va la experienta extraordinara al carei rezultat final este aluatul pe care il puteti prepara, cu o masina care face munca mult mai eficienta si placuta. De exemplu, aparatul manual de paste Imperia are un taietor de tagliatelle, un taietor de fettucine si un taietor de spaghete si lasagnete. 

Prepararea pastelor de casa poate fi, de asemenea, un program de familie, la fel ca si gatitul. 

Daca preparati paste de casa in cantitati mari, veti avea nevoie de un aparat electric de paste. De aparatul Imperia Pasta Presto!

Il puteti face mai sanatos 

Deoarece aluatul este preparat de dvs., puteti implementa cea mai sanatoasa alternativa posibila. Pe langa faina de grau dur, puteti folosi si faina integrala sau o varianta din legume. Astfel, rezultatul poate fi paste de casa mult mai bogate in proteine ​​sau fibre, cu mai putine calorii. Daca faceti aluatul din faina alba simpla, vei avea totusi un aluat sanatos, natural, fara aditivi.

Aveti mai multa libertate

Pastele de casa pot fi 100% creatia noastra. Folosind taietorul potrivit pentru paste, puteti face orice fel de paste, de la tortellini umpluti pana la tagliatelle simple. Vrei niste lasagna de casa, dar iti place mai sanatos si fara aditivi? Bineinteles ca si passata este mult mai gustoasa daca nu este conservata si poti asezona si sosul de rosii dupa bunul plac. Apropo, daca doriti sa obtineti o textura asemanatoare cu pastele italiene adevarate, adaugati un ou la fiecare 10 dkg de faina si imbunatatiti textura cu putina apa. Acesta poate fi punctul de plecare pentru experimente in timpul carora vei gasi combinatia perfecta pentru tine. Iar daca vrei sa faci paste vegane, folositi grau dur, la care nu trebuie neaparat sa adaugi oua. Deoarece acest aluat are un continut ridicat de proteine, putem chiar sa facem aluat din el doar amestecandu-l cu apa. Apropo, in jumatate din Italiei, pastele se fac astfel. 

Autentic

A face paste de casa readuce vremurile vechi si lente. Putem sa ne adancim in moment mai bine in timp ce cream cu mainile noastre. Invatam ceva ce era o rutina pentru bunicii si strabunicii nostri. Aceasta constientizare poate spori si experienta creatiei. 

Daca doriti sa automatizati prepararea pastelor de casa si sa combinati metoda autentica cu unelte moderne, o puteti face chiar si cu un robot Ankarsrum, care va va pregati pastele, iar apoi masina va taia pastele cu ajutorul accesoriului potrivit. 

Este mult mai ieftin de preparat

Cel mai probabil, puteti prepara paste de casa mult mai ieftin decat pretul celor cumparate din magazin. Chiar dacă folositi faina mai scumpa pe baza de legume sau chiar daca combinati mai multe tipuri de faina mai sanatoase, cu mai multe fibre si cu indice glicemice scazute, care sunt scumpe, puteti obtine totusi o portie de paste gata preparate pentru mult mai putini bani decat cele cumparat din magazin. 

Nu uitati ca pastele italiene nu sunt gatite cu ulei. In plus, trebuie gatite al dente, adica sa aiba o textura usor crocanta, pentru ca atunci pastele calde vor absorbi in continuare sosul.

Articole similare pe această temă:

Lasagna divină cu spanac cu ricotta

2024. 04. 23.

Citește mai departe


Totul despre rulourile de primăvara

2024. 04. 16.

Citește mai departe


Faceți cunoștință cu setul de accesorii de rularea și tăierea pastelor ANKARSRUM

2024. 04. 15.

Citește mai departe


Ravioli de casă cu spanac și ricotta

2024. 04. 08.

Citește mai departe


Nu există nimic mai bun decât pastele de casă

2024. 02. 26.

Citește mai departe



Produse aferente