gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

5 moduri surprinzătoare de a folosi cartofii

2023. 09. 04.

5 moduri surprinzătoare de a folosi cartofii

Alternative unice pentru utilizarea cartofilor

Cu toții avem o cunoștință care consumă cartofi într-un mod alternativ. Unii le scufunda în shake-ul de căpșuni de la fast-food. Și mai sunt cei care iau carnea prăjită în mâini și scot piureul de cartofi pentru a nu fi nevoiți să folosească farfurie. Ei bine, acestea sunt printre versiunile mai discrete. Există și mai multe moduri surprinzătoare de a folosi cartofii.

 

1. Cartofii în dietă

În mintea multora dintre noi, cartofii sunt un aliment interzis în timpul unei diete, deoarece conțin o mulțime de carbohidrați și amidon. În același timp, din ce în ce mai mulți culturisti susțin că aceasta este o informație eronată, deoarece dacă pregătim cartofii corect - adică nu-i prăjim în mult ulei, ci îi fierbem, îi punem la abur sau poate îi prăjim în aer cald. cuptor fără ulei - atunci pot fi un partener mult mai bun în pierderea în greutate, cum ar fi orezul.

Asta e o veste bună! Nu suntem condamnați la meniul plictisitor piept de pui + orez pentru tot restul vieții dacă ținem dietă.

Să vedem ce înseamnă asta la nivel de micronutrienți: 100 de grame de cartofi au jumătate din mai multe calorii decât aceeași cantitate de orez. Cartofii conțin mai multă vitamina C, mai multe fibre și sunt, de asemenea, mai bogați în magneziu, potasiu și sodiu decât orezul.

Cartofii au și un indice de sațietate mai mare, ceea ce înseamnă că ne umple mai mult, o să ne fie foame mai târziu și, cu asta, a adus ultimul cârlig din dreapta, cu care a triumfat asupra orezului.

 

2. Cartofi și murături

Dacă se întâmplă să faci castraveți murați și să te trezești fără pâine albă sau chifle acasă, nu te panica dacă găsești 1-2 cartofi în cămară. (Dacă nu îl găsim, s-ar putea să intrăm în panică, dar în niciun caz până atunci!)

Pentru început, tăiați unul dintre cartofi în cercuri și puneți-l pe fundul borcanului. Se pot adăuga castraveți și condimentele obișnuite. La final, acoperim totul cu celelalte inele de cartofi, punand castravetii intr-un „sandvis de cartofi”.

Pe langa faptul ca rezultatul final este acelasi cu varianta facuta cu paine, pana si sucul ramane mai curat. În plus, dacă un membru al familiei sau oaspetele nostru sensibil la gluten refuză atunci când ni se oferă, îl putem descuraja spunând: „Acesta este fără gluten”, deoarece nu există pâine în el.

 

3. Desert cu cartofi

Cu toții cunoaștem găluștele cu prune pe care bunicile noastre le pregateau și apoi ne ziceau că „abia mâncăm”.

Fiecare țară are propriul desert de cartofi. Japonezii, de exemplu, adaugă zahăr și făină de orez la cartofii fierți și sfaramate, apoi umpleti găluștele formate din această masă cu brânză și le aplatizează într-o tigaie. Merită încercat, s-ar putea să devină cu ușurință desertul preferat al familiei!

 

4. Pălinka de cartofi

Nu am fi maghiari dacă nu am încerca să facem și pálinka din cartofi!

Deși prepararea pálinkei de cartofi este destul de complicată și, de fapt, nici măcar nu poate fi numită oficial pálinka, deoarece este un distilat vegetal, acest lucru cu greu îi împiedică pe maeștrii fabricării pálinkei de casă. Dacă nu ați încercat încă acest lucru, ar putea merita să încercați!

 

5. Scrub de cartofi

Nici măcar să nu aruncați accidental coaja cartofilor! Putem spăla cu ușurință ibricul cu țuică, cuptorul, tigaia sau chiar chiuveta cu coaja umedă a cartofului, fără a fi nevoie de substanțe chimice nocive.

Mai mult, cojile de cartofi pot fi folosite și pentru a îndepărta rugina! Nu există o modalitate mai naturală de curățare!

 

Cartofii sunt mult mai mult decât o garnitură. Nu ar trebui să fie închis în beciuri și pungi întunecate, nu ezitați să-l folosiți pentru orice! Pentru mai mult conținut interesant, vizitează pagina noastră de Facebook și nu uita: în magazinul nostru online găsești tot ce ai putea avea nevoie atunci când procesezi cartofi!

Articole similare pe această temă:

Clatite pentru toata lumea de Ziua Copilului!

2024. 05. 15.

Citește mai departe


Ce vor mânca oamenii peste 100 de ani?

2024. 04. 19.

Citește mai departe


Gustări festive: Rețetă de tort cu ciocolată de Paște

2024. 03. 21.

Citește mai departe


Secretul pizzei napolitene

2024. 03. 11.

Citește mai departe


Tort cu nuca fara gluten cu coronita de smochine si reteta video

2024. 02. 26.

Citește mai departe



Produse aferente