gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Sos de rosii si alte delicatese pentru care ai nevoie de un aparat de pasat

2023. 08. 07.

Sos de rosii si alte delicatese pentru care ai nevoie de un aparat de pasat

Ce este pasarea?

Pasarea este un proces de bucatărie în care sucul sau pulpa bogată în fibre, oarecum groasă, este făcută din alimente cu fibre mai grosiere, cum ar fi fructele sau anumite legume. Separăm partea moale și valoroasă a fructelor și legumelor de materialul scheletului mai solid, precum și în cea mai mare parte de piele și semințe. Sau așa separăm oasele mai mici și strunoase de pește.

Se face prin stoarcerea legumelor si fructelor preparate printr-o sita perforata destinata acestui scop. Aceasta rupe stocul moale, adică pulpa, și astfel părțile mai grosiere, nedigerabile, se blochează pe sită (aceasta este deșeul de stoarcere), în timp ce părțile cu textură fină, digerabile, curg prin el. Sucul, piureul sau sosul făcut din piure de legume și fructe este alcătuit din acestea din urmă.

Stoarcerea este posibilă cu mai multe tipuri diferite de storcătoare. In oferta noastra veti gasi si storcator manual, storcator electric si accesoriile acestora

 

Pasarea roșiilor 

Roșiile sunt un ingredient foarte popular. Sosul gros de roșii face multe preparate italiene cu adevărat apetisante, dar poate fi folosit și pentru a face supă de roșii sau varză cu roșii.

Cel mai bine este să faci pastă de roșii acasă, pentru că atunci o poți modela perfect după gustul tău. Storcatoarele de rosii iti stau la dispozitie!

 

Producerea nectarului

Sucurile din fructe (sau legume), cu cel puțin 50% fructe (sau conținut de legume) și bogate în fibre se numesc nectar. (În plus, denumirea de nectar este folosită cel mai adesea pentru lichidul dulce, care conține zahăr, secretat de plante și colectat de albine.)

Cu strecuratoarea TRE SPADE Easy Squeezy poți să faci și tu nectar de fructe divin!

Producătorul italian l-a dezvoltat special pentru presarea și piureul legumelor și fructelor. Este usor de folosit (se poate demonta fara unelte), economiseste multa energie si se curata foarte usor. Datorită structurii masive și puternice, este potrivit pentru extragerea sucului a nenumărate fructe și legume.

Vine cu patru site din oțel inoxidabil, fiecare cu un diametru de orificiu diferit (0,5 mm; 0,8 mm; 1,5 mm; 2 mm). Instrucțiunile de utilizare vă vor ajuta să decideți care ar trebui să utilizați!

În plus, un dozator din oțel inoxidabil, tava de colectare și capacul anti-stropire, precum și un șurub din plastic alimentar fac pasarea mai ușoară și mai eficientă. Vă recomandăm, de asemenea, accesoriul de tocat carne TC-8 ECO sau accesoriul de tocat carne TC-8 INOX, aprecum și pâlnia pentru gem.

Aparatul este perfect pentru a face nectar fibros din, de exemplu, mere sau piersici, dar și pentru a face piureuri din sfeclă sau, să zicem, fasole. Și nu uita de sucurile pe care le poți face din afine, căpșuni sau, de exemplu, coacăze!

 

Stoarcerea murelor

Dacă doriți să stoarceți murele cu aparatul, îndepărtați eventualele tulpini din fructe! În afară de asta, nu trebuie să mai pregătiți nimic!

Se recomandă utilizarea celei mai mici situri cu diametrul găurii de 0,5 mm. Un singur ciclu de stoarcere va fi suficient și veți avea deja un lichid gros care are gust de mure. Poti adauga si alte ingrediente (zahar, suc de lamaie, suc din alte fructe de padure) si ai un suc divin. Dar îl poți folosi și ca sirop sau chiar să faci un sirop divin pentru limonadă.

 

Stoarcerea zmeurii

O rudă apropiată a murului este zmeura, din care puteți face și un nectar delicios. Pentru aceasta trebuie sa folositi si o sita cu cel mai mic diametru de gaura, iar de aceasta data sunt recomandate 2 cicluri de stoarcere.

 

Stoarcerea strugurilor

Îți place sucul de struguri? Fă-l chiar tu acasă! Pregătește ciorchinii de struguri albi, astfel încât să rămână doar tulpini moi și apoi poți începe stoarcerea!

Utilizați sita cu diametrul găurii de 0,8 mm și, după un ciclu, sucul de struguri perfect neted este gata.

 

Stoarcerea nautului

Dacă vrei să faci o cremă mătăsoasă de năut, strecuratorul TRE SPADE Easy Squeezy va fi și el la îndemână. Pregătiți năutul prin fierbere, apoi turnați zeama. (Eventual, îl puteți aroma deja cu, de exemplu, ceapă prăjită sau busuioc.) Folosiți sita cu diametrul orificiului de 0,8 mm pentru a o stoarce, iar dacă tot găsiți prea multă apă în exces, începeți o secundă. ciclu la fel! Rezultatul final va fi o cremă incredibil de delicioasă și moale, care poate fi o garnitură excelentă, de exemplu.

IDacă doriți să faceți falafel, trebuie să pregătiți năutul mai bine! (Cel mai bine este să folosești năut negru.) Trebuie să-l înmoaie timp de 24 de ore, cu pătrunjel, 1-2 căței de usturoi, ceapă roșie și 1 ghimbir, dacă vrei. Strângerea poate începe apoi folosind o sită cu diametrul găurii de 1,5 mm. Merita sa o amesteci cu ingredientele folosite pentru aromatizare, si astfel sa treci prin 4 cicluri de stoarcere! În acest moment, piureul de năut va avea consistența potrivită și tot ce trebuie să faceți este să faceți falafel din el - și apoi să-l devorați pe tot!

 

Dacă ți-a plăcut articolul, urmărește-ne pe FacebookȘi nu uita să iei un storcător ca să poți face un sos delicios din roșii proaspete vara aceasta! 

Articole similare pe această temă:

Ce era pe masă la banchetele antice?

2024. 04. 05.

Citește mai departe


Secretul pizzei napolitene

2024. 03. 11.

Citește mai departe


3 retete rapide si usoare

2024. 02. 07.

Citește mai departe


Pasi conservari sucului de roșiilor

2024. 02. 02.

Citește mai departe


Alimente bogate în vitamine

2024. 01. 22.

Citește mai departe



Produse aferente