gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

O rețetă dovedită de cârnați

2016. 01. 11.

O rețetă dovedită de cârnați

Pentru cei care își simt pasiunea culinară în diminețile reci și nu se tem de eforturile necesare pentru a desăvârși aromele autentice, această rețetă este special pentru ei. Peisajul învăluit de ceață, porcul proaspăt taiat și mirosul de fum fac parte din această aventură culinară, în care rezultatul final nu este doar mâncarea, ci și senzația de viață.

Ingrediente 

- 10 kg carne de porc mixta (pulpa, ceafa, costita), daca nu este suficient de grasa se adauga putina slanina. Cel mai bine este să folosiți carne de la un porc cu o greutate mai mare de 150 kg.
- 20 dkg de boia dulce măcinată
- 5 dkg de boia iute macinata
- 25 dkg sare de masă
- 5 dkg usturoi tocat marunt
- 2 dkg chimen (intreg)

 Pentru a face cârnați de cea mai bună calitate, este ideal să începeți procesul pe vreme rece. În prima etapă, porcul taiat dimineața devreme este parjolit temeinic, apoi spălat și desfacut. Carnea se aseaza pe o masa, se dezoseaza si se macina cu masina de tocat carne pe un disc de 4,5 mm. Apoi carnea se framanta la rece cu condimente.

După frământare, scoateți masa la rece, iar pe o masă curată intindeți-l la o grosime de 10 cm. Cand se solidifica la rece, il luam inapoi si il umplem intr-o carcasa de salam cu o masina de umplut carnati cu o capacitate mai mare. Carnati trebuie legate în așa fel încât fiecare fir să poată fi așezată pe bețișoare individuale pentru afumat. Așezăm cârnații in cămară, unde este important să nu fie prea fierbinte (maxim plus 8 grade).

După 48 de ore, cârnații sunt plasați într-un afumător ventilat sau într-un coș de fum deschis. Se afumea lent timp de cinci până la șase zile, având grijă ca temperatura să nu depășească plus 16 grade. Dacă sunt necesare rezultate mai rapide sau nu avem un dulap pentru afumat, poate fi folosit și un dispozitiv de afumat de banc mai mic. După afumare, cârnații sunt returnați în camară, unde se maturează la o temperatură de plus 18 grade pentru încă trei luni. În această perioadă, gustul și calitatea cârnatului gros delicios, adevărat de casă este pe deplin dezvoltat.

Încercați rețeta noastră incercata, bucurați-vă de bucuria pregătirii și de cavalcada aromelor și obțineți acum echipamentul necesar pentru rezultatul perfect!

Articole similare pe această temă:

Cârnați de casă de Crăciun cu robotul Ankarsrum

2023. 12. 02.

Citește mai departe


Kolbászrekordok, amikről még biztosan nem hallottál

2019. 02. 26.

Citește mai departe


Bringával is lehet ám kolbászt tölteni!

2019. 01. 11.

Citește mai departe


Itt a Nagy Disznótoros- és Kolbászfesztivál Ajánló!

2019. 01. 03.

Citește mai departe


Mézeskalács helyett: karácsonyi csokis-fahéjas kolbász

2018. 12. 19.

Citește mai departe