gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

L-am încercat: composterul casnic REENCLE

2023. 11. 01.

L-am încercat: composterul casnic REENCLE

În urmă cu câteva luni, ati putut citi că am testat mai în detaliu mașina electrică de compostare SAGE. Din acel articol, a reieșit că dispozitivul nu face de fapt compost adevărat, ci așa-numitul ecochips, care trebuie lăsat să se odihnească și amestecate cu solul pentru a le putea utiliza.

Ce ar spune dacă am spune: există deja un dispozitiv care face compost imediat utilizabil din deșeurile de bucătărie? Ei bine, suntem bucuroși să anunțăm că aceasta noutate este disponibilă la noi, ceea ce face acest proces și mai ușor!

REENCLE: adevăratul composter

L-am testat în condiții reale în propria noastră bucătărie de aproximativ trei săptămâni, iar mașina ne-a depășit așteptările din toate punctele de vedere. În primul rând, funcționează complet fără sunet, ai putea chiar să dormi lângă el. Și în al doilea rând - pentru că descompune rapid legumele și fructele - recipientul gigant de 14 litri se umple foarte lent, în cazul nostru a durat trei săptămâni până a trebuit să fie golit pentru prima dată.

Dar cum funcționează?

Funcționarea aparatului REENCLE este foarte simplă, rotește continuu deșeurile de bucătărie plasate în interior cu o paletă mare de amestecare. Fabrica conține microorganisme care descompun încet materialele organice, așa că se transformă destul de repede în compost (producătorul spune că 2-24 de ore, dar în realitate ar trebui să fie mai degrabă 12-24 de ore). Materialul finit poate fi folosit imediat pentru a îmbunătăți solul plantelor noastre.

Cea mai importantă parte a utilizării este că atunci când recipientul este plin, nu scoatem tot compostul, ci cel mult jumătate din el. În acest fel, majoritatea microorganismelor rămân și se pot reproduce în continuare, procesând tot mai multe resturi de bucătărie.

Ce poate intra în acest composter casnic?

Practic, toate deșeurile de bucătărie: am pus în el în principal fructe, legume și coji de ouă, resturi de mâncare gata (carne, brânză, oase de pește, pâine) și zaț de cafea, în plus am inclus și flori și plante care au fost ofilite sau tăiate pt. alte motive (cu excepția plantelor bolnave).

Dar mai ales materiile prime folosite la coacere si gatit si resturile de mancare au fost turnate in recipient, in poza urmatoare puteti vedea continutul de substanta uscata al unei supe de mazare, de exemplu.

Este important de reținut că acest dispozitiv nu maruteste, așa că merită să tăiați deșeurile într-o oarecare măsură înainte de a-l introduce. Nu trebuie să te gândești la lucruri mari, dar, de exemplu, coaja unei lămâi nu trebuie să meargă în întregime, ci să fie tăiată în jumătate pentru a putea fi ruptă mai ușor. În același mod, acordați atenție proporțiilor, resturile de carne și pește pot intra, dar în comparație cu conținutul întregului recipient, ar trebui să existe foarte puține astfel de materiale, astfel încât utilizarea compostului finit să fie și ea optimă.

Dacă urmați aceste reguli de bază și simple, veți obține un compost frumos uscat și bogat în nutrienți, care este gata de utilizare, adică îl puteți stropi pe solul plantelor sau îl puteți amesteca cu pământ pentru a planta o nouă plantă. De fapt, acesta este cel mai mare avantaj al său, chiar și în comparație cu compostarea în aer liber - nu mai este necesară cultivarea și nu poate fi stricat.

Dacă recipientul nu este golit complet, ci întotdeauna scos din compostul finit, microorganismele vor funcționa pe termen nelimitat, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să achiziționați din nou cultura starter.

Mai bun decât alte soluții de compostare interioară?

Avantaje în comparație cu composterul electric SAGE:

  1. se face compost care poate fi folosit imediat, nu trebuie lăsat să se odihnească, amestecat cu pământ etc.
  2. rezervor mult mai mare (14 litri in loc de 2 litri) care se umple foarte lent
  3. funcționare practic silențioasă.

Avantaje comparativ cu compostoarele neelectrice

  1. nu este nevoie să achiziționați din nou și din nou cultura starter care conține microorganismele necesare pentru descompunere
  2. fara mirosuri
  3. nu se formează lichid, se produce compost uscat

Este această metodă mai bună decât compostarea tradițională în aer liber?

Este clar că majoritatea oamenilor nu au posibilitatea de a composta în grădina lor, fie pentru că nu au grădină, fie pentru că nu au cunoștințele/energia. Și oricine face compost în grădina lui știe exact că trebuie să te ocupi constant de grămada de compost, să-l aerisești, să-l întorci, să fii atent la maturarea corectă, pe scurt, nu poți să-l lași în pace. Nu vom ieși în grădină de mai multe ori pe zi cu deșeurile destinate composterului, stropim de fiecare dată pământ, etc. 

Aparatul de compostat casnic REENCLEpe de altă parte, nu ocupă mult spațiu, este la îndemână în bucătărie și produce compost procesat corespunzător, care poate fi folosit imediat. De aceea, il recomandam chiar si celor care au gradina, dar nu au dorinta sau energia pentru munca plictisitoare de compostare.

Rezumat

Pe baza experienței noastre, composterul REENCLE este mult mai potrivit pentru nevoile noastre zilnice decât o mașină similară de la SAGE. În primul rând pentru că recipientul său de 14 litri nu trebuie golit constant, pe măsură ce coacem și gătim, totul intră încontinuu, se decompune și se amestecă, totul în liniște și fără miros. Celălalt motiv este că obținem compost care poate fi folosit imediat după procesare, și nu ecochips, care este o sarcină suplimentară înainte de a-l putea folosi.

Prin urmare, recomandăm tuturor aceast aparat electric de compostare. Comandă azi dispozitivul și în câteva zile vei vedea ce ajutor uriaș oferă în bucătărie!

Dacă aveți întrebări despre compostarea casnica sau despre dispozitiv, nu ezitați să ne contactati, Serviciul Clienți va răspunde la toate întrebările!

Gábor

Articole similare pe această temă:

Noi l-am încercat: composter electric de casă SAGE

2023. 08. 29.

Citește mai departe



Produse aferente