gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Cum este pizza profesionala italiana?

2022. 11. 28.

Cum este pizza profesionala italiana?

Originea pizzei italiane

Pizza era deja larg raspandita in regiunea mediteraneana din vremuri stravechi, de fapt, placintele mai subtiri, aluatul de paine intins, cu un fel de topping se consumau in toate partile Europei. De exemplu, langosul a fost un fel de mancare similar pentru noi, deoarece la inceput aluatul nu era prajit in grasime, ci era o simpla placinta de paine. Desigur, rosiile au aparut pe pizza abia dupa descoperirea Americii, a trebuit sa asteptam pana in secolul al XVII-lea.

Cu toate acestea, istoria pizza Margherita este cu adevarat interesanta. A fost numit dupa Margit de Savoia, regina Italiei. A fost facut pentru el de un bucatar italian. Iar toppingul, din moment ce vorbim de secolul al XIX-lea, este inspirat de tricolorul italian. De aceea, rosiile, busuiocul si mozzarella au devenit toppingurile emblematice ale pizza Margherita. De asemenea, este important de stiut ca pizza Margherita este un pizza specific napolitana.

Cum ar trebui sa fie aluatul?

Este important de subliniat ca nu exista un singur tip de aluat de pizza italian. La urma urmei, nu doar pastele, ci si aluatul de pizza si chiar si toppingurile sunt facute diferit in fiecare regiune. De exemplu, marginile la pizza napolitana sunt groase, in timp ce interiorul pizzei este subtire si adesea nu este crocanta. Marginea se inmoaie din cauza fermentatiei. Pizza din nordul Italiei este subtire si crocanta, pizza italiana preferata de multi oameni, totusi se crede ca provine din Napoli. Confuzia este cauzata de faptul ca originea pizzei italiane, pizza Margit of Savoy, este din Napoli. Napoli este casa pizzei italiane, dar majoritatea oamenilor asociaza pizza italiana cu aluatul crocant din regiunea de nord. Pizza siciliana se prajeste intr-o tigaie, iar aluatul este crescut si spongios. Acest tip de pizza chiar absoarbe uleiul din tigaie, spre deosebire de alte pizza coapte in cuptorul cu lemn.

Desigur, astazi pizza se coace intr-un cuptor pentru pizza la temperatura ridicata. Pentru pizza italiana adevarata, o sa aveti nevoie si de o lopata pentru pizza. Daca faceti o pizza profesionala acasa, ar trebui sa o coaceti intr-o tava pentru pizza.

 

Aluatul de pizza italian necesita doar faina, apa si sare, precum si maia sau drojdie. Potrivit multor pizzari, pentru aluat ar trebui sa se foloseasca cu faina 00, deoarece este mult mai usor si mai eficient sa lucrezi cu ea decat cu faina BL55, care este cea mai comuna in tara noastra. Uleiul de masline este de obicei adaugat in aluatul napolitan, dar aluatul de pizza din alte regiuni nu se face neaparat cu ulei. Apropo, maslinele confera aluatului un gust delicios si il face mai usor de lucrat. Lasam aluatul sa creasca cel putin 4 ore. Acestea sunt regulile de aur. Aluatul trebuie copt intr-un cuptor preincalzit setat la temperatura maxima.

Toppinguri italiene adevarate

Care este toppingul pe o pizza italiana adevarata? Rosiile sunt una dintre cele mai importante baze pentru toppingurile pentru pizza. Rosiile ar trebui sa fie preparate acasa, pasateNu trebuie sa presari prea multe lucruri deasupra sosului de rosii daca vrei sa faci o pizza italiana adevarata. Poate fi ciuperci, rucola, sunca italiana sau chiar salam italian, sau chiar ton. Busuiocul, busuiocul proaspat este un topping de pizza foarte delicios, completand aromele in mod divin. Unii oameni isi fac pizza mai interesant cu putina mascarpone. Ideea este ca toppingul pe pizza italiana originala nu consta din prea multe componente. Este suficient sa puneti 2-4 tipuri de toppinguri pe o pizza.

V-am facut chef de pizza italiana de casa? Faceti un aluat bun, folosind faina recomandata de noi, cu putin ulei de masline, faceti un topping divin de rosii, si puneti-l in cuptor! Cu cat exersezi mai mult, cu atat va fi mai gustos in final!

Articole similare pe această temă:

Clatite pentru toata lumea de Ziua Copilului!

2024. 05. 15.

Citește mai departe


Ce vor mânca oamenii peste 100 de ani?

2024. 04. 19.

Citește mai departe


Gustări festive: Rețetă de tort cu ciocolată de Paște

2024. 03. 21.

Citește mai departe


5+2 moduri de a folosi brânza

2024. 03. 18.

Citește mai departe


Secretul pizzei napolitene

2024. 03. 11.

Citește mai departe



Produse aferente